Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veronika Santo

Vrt pramčanih figura

  • Nakladnik: Sfera - Društvo za znanstvenu fantastiku
  • 05/2008.
  • 239 str., meki uvez
  • ISBN 9789535514800
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U suton jedne države, mlada se žena, tražeći sebe, upleće u nerazmrsivo klupko vidovnjačkih moći... Putnik kroz vrijeme osigurat će besmrtnost legendarnom razbojniku i dokopati se njegova blaga... U dalekoj budućnosti, posebne se čete bore protiv davno izumrlih čudovišta što ih na svjetlo dana vraća prastara Zemlja... Neobični vrt skriva kartu, koja će okorjeloga gusara odvesti do spasenja, a njegova roba do daleke mu domovine... Dvije su sestre uvučene u bespoštedni rat između ribara i zagonetnih morskih stvorenja... Koji će stanovnik ličke šume ustupiti tijelo bezobličnom putniku što je stigao iz hladnih svemirskih dubina?

***

Veronika Santo
jedna je od najcjenjenijih hrvatskih spisateljica znanstvene fantastike. Njene priče, antologizirane i nagrađivane (nagrada SFERA 1991. godine), uvijek iznova oduševljavaju bogatstvom ideja, snažnim likovima i vještinom kojom su ispripovijedane. U ovoj zbirci sabrano je ono najbolje iz spisateljskog opusa Veronike Santo: jedanaest uzleta mašte što vas skrivenim putevima vode u «Vrt pramčanih figura».

Veronika Santo, počela  je pisati fantastiku i znanstvenu fantastiku osamdesetih godina. Prva priča joj je objavljena u časopisu "Sirius". Dobitnik je nagrade "Sfera" za priču "Evici s ljubavlju". Priča "Vrt pramčanih figura" pobijedila je na natječaju za kratku priču magazina "Znak Sagite". Priča "Tri Laure" dobila je nagradu "Artefakt" udruge 3. zmaj iz Rijeke.

Devedesetih godina ne piše, ali se njene priče nastavljaju objavljivati u raznim časopisima i antologijama.

Priča „Tragovi“ uvrštena je u antologiju hrvatske znanstvenofantastične novele „Ad Astra“. 

Ponovno se počinje baviti pisanjem 2005. godine objavljujući najviše u književnom časopisu za znanstvenu fantastiku "Ubik". Priča "Duboke vode" jedan je od pobjednika višejezičnog književnog natječaja "La Biblioteca di Babele" organiziranog pod  pokroviteljstvom Torinskog Universiteta. 

2008, izdavač „Sfera“ objavljuje joj prvu samostalnu zbirku pripovjedaka „Vrt pramčanih figura“.

Iste godine počinje i suradnja sa talijanskim izdavačem "Della Vigna" koji joj objavljuje priču "Badnjak 1994" u zbirci "Fantasmi di Natale e per tutto l'inverno", te priču "Mletački sat" u zbirci  matematičke znannstvene fantastike "L`orizzonte di Riemann". Isti izdavač joj objavljuje i zbirku pripovijedaka "Il giardino delle polene",  te antologiju na engleskom jeziku "The Venetian Clock".

2014, Ogranak Matica hrvatske“ iz Bizovca objavljuje  zbirka fantastičnih i znanstveno fantastičnih pripovjedaka "Bijeli vlak na nebu moga grada".

"Granice na vjetru" je njen prvi objavljeni roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –