Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milan Vuković

Ja, odvjetnik : moj život u državama u kojima se Hrvatska borila za život i moj život u Hrvatskoj

  • Nakladnik: Naklada Pavičić
  • 07/2008.
  • 388 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536308781
  • Cijena: 190.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Knjiga sadrži biografske podatke iz života Milana Vukovića, u razdoblju od kad je autor iz Poljica preko Splita stigao u Zagreb, tijekom tridesetogodišnjeg odvjetničkog staža, vremenu provedenom na vrhu hrvatske sudbene piramide te zadnje poglavlje o vlastitom pisanju.

U središnjem dijelu knjige Vuković se bavi sudskim slučajevima u kojima je kao odvjetnik sudjelovao, braneći mnoge hrvatske intelektualce optužene za "neprijateljsku djelatnost".

Detaljno rekonstruirajući svoju ulogu u procesima, otkriva mnoge nepoznate detalje i o optuženicima, žrtvama, i o tužiteljima koji su provodili "dirigiranu pravdu". Posebno je dramatična rekonstrukcija procesa hrvatskom iseljeniku Antunu Kikašu, koji je, prevozeći avionom tovar oružja za hrvatsku obranu, pao u ruke JNA, kao i poznatog procesa Virovitičanima na vojnom sudu u Zagrebu.

Osim u političkim procesima, Vuković je kao odvjetnik sudjelovao i u brojnim drugim intrigantnim parnicama, primjerice u slučaju Krležine oporuke.

U završnom su djelu knjige upomene na burno razdoblje stvaranja neovisnog hrvatskog sudstva devedesetih godina, u kojem je Vuković igrao ključnu ulogu.

Knjiga je ilustrirana sa 70-ak javnosti nepozbatih fotografija iz aurtorove zbirke.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

Najava • 11.11.2008.

Srijeda na Interliberu

– Pretraži sve knjige –