Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vedrana Rudan

Ja, nevjernica

  • Nakladnik: Rende
  • 04/2005.
  • 299, meki uvez
  • ISBN 868389732X
  • Cijena: 9.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga je izbor kolumni Vedrane Rudan tijekom pet godina pisanih za Feral Tribune i Nacional, a koji je napravio Vladimir Arsenijević. Kako sama autorica ističe, riječ je o tekstovima za razbibrigu, o banalnim temama - ljubavi, mržnji, borbi za opstanak, strahu od djece, roditelja, ljubavi, smrti, strahu koji nas pokreće kao najjača sila i jedina je prava tema u ljudskom životu...

«Zašto nevjernica? Ako čitatelju na naslovnici poručiš da si nevjernica, što ako ti ne povjeruje? Ove sam tekstove pisala za hrvatske tjednike Feral i Nacional u razmaku od pet godina. Ona ja koja je napisala prvi i ona ja koja je napisala zadnji tekst, to su dvije različite gospođe. Pa ipak, urednik ih nije složio onako kako su pisani nego ih je uvalio u neke svoje ladice. Protiv moje volje.” ( V. Rudan )

Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će prođu ova knjiga imati na hrvatskom tržištu, cijena joj je popularna – 75,00 kn, no danas više niti niska cijena knjige ne garantira dobru prodaju, jer je u glavama mnogih jedina realna cijena ona koju vide na novinskim kioscima, ne razmišljajući o tome da li je to u većini slučajeva ostvariva cijena ili ne.

Vedrana Rudan (Opatija, 1949.) objavila je dvanaest knjiga, koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenski, poljski, francuski, talijanski, ruski i makedonski jezik. U Rusiji su joj prevedene čak tri knjige, u Americi nekoliko priča i dvije knjige. Kazališne predstave dramatizirane prema njenim knjigama igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Monici, Budimpešti. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljica TV emisije. Svaki put je dobila otkaz.

Objavila je knjige "Uho, grlo, nož", "Ljubav na posljednji pogled", "Ja, nevjernica", "Crnci u Firenci", "Kad je žena drolja, kad je muškarac peder", "Strah od pletenja", "Dabogda te majka rodila", "Kosturi okruga Medison", "U zemlji Krvi i Idiota", "Amaruši", "Zašto psujem", "Muškarac u grlu", "Život bez krpelja", "Ples oko sunca: autobiografija", "Puding od vanilije".

Vedrana Rudan piše na svom blogu www.rudan.info. Živi u Rijeci, s mužem stalno, a s unukom povremeno. Nema psa zato što mnogo putuje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –