Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lewis Carroll

Alisa u Zemlji čudesa : Prema Lewisu Carrollu

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Milica Lukšić
  • 12/2009.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532571509
  • Cijena: 155.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Svi dobro znamo priču o znatiželjnoj djevojčici Alisi koja se, sumnja se iz čiste dosade, nenadano našla kako naglavačke propada kroz zečju rupu i upala u svijet koji je bio sve samo ne običan – čuda i čudesa, čudnasti likovi i još čudnastiji događaji spopadaju vas doslovce sa svake stranice ove fantastične knjige koja je prepričana tako da u njoj mogu uživati i djeca mlađeg uzrasta.

Gledajte kako Alisa pred vama raste i smanjuje se, trči u Predizbornoj utrci, svraća kod Bijelog Zeca, prisustvuje čajanci kod Ludog Klobučara, razgovara s nepostojanom Cerigradskom mačkom i doživljava mnoge zgode i nezgode sve do spektakularnog kraja kada joj se na glavu obruši cijeli snop igraćih karata.

Uz razne dodatke, zagonetku i nekoliko trikova, u knjizi ćete pronaći "Vodič kroz Zemlju čudesa" – knjižicu koja će vam pomoći da se snađete odlučite li se i sami ikada uputiti u posjet neobičnim likovima.

Knjigu je oslikao mladi, višestruko nagrađivani hrvatski ilustrator svjetskog glasa (Carlton, Templar, Oxford Press) Zdenko Bašić začudnim, snovitim prizorima kakve možete vidjeti jedino u Zemlji čudesa.

Tim Burton snima film "Alice in Wonderland" prema motivima slavne priče Lewisa Carrolla na kojem je ponovno ostvario suradnju s Johnnyjem Deppom u ulozi Ludog klobučar i suprugom Helenom Bohnam Carter kao Crvenom kraljicom. Film sljedeće godine najvjerojatnije stiže i u domaća kina – stoga nabavite knjigu, podsjetite se na sadržaj i uživajte u jednoj od najvećih pustolovina koje je smislila ljudska mašta – omiljenom klasiku svih generacija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Alisa u Zemlji čudesa - ilustracije Zdenko Bašić –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –