Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Zajec

Ljudožderi

  • 11/2005.
  • 252, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9531201552
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Roman "Ljudožderi" Tomislava Zajeca progovara o mladim, na prvi pogled uspješnim, a opet vrlo rezigniranim i umornim Zagrepčanima. U njemu autor donosi ulančanu priču o nekoliko zagrebačkih obitelji koje naizgled nisu posebno povezane, ali čiji životi presudno utječu jedni na druge.

Radnja romana se prenosi s lika na lik gotovo štafetnim principom, jedan lik preuzima radnju od drugoga u trenutku u kojem se njihovi životni putovi nakratko isprepletu. Na taj način upoznajemo čitav niz likova - ozbiljno bolesnog mladića Kaju, koji se pokušava pronaći u trokutu između svoje dosta starije djevojke i najboljeg prijatelja: zatim Kajinog brata Marka i njegovu trudnu suprugu Tonku, koja u svojoj trudnoći pronalazi izvrstan izgovor za bijeg iz nesretnog braka; pratimo uzornog maturanta Benjarnina, čija je glavna zabava maltretiranje klinaca iz nižih razreda gimnazije: njegovu majku, koja uporno poriče sve one stvari koje naslućuje o svome sinu; otkrivamo kako Krešo na civilnom odsluženju vojnog roka u privatnom staračkom domu slučajno pronalazi dobar izvor dodatne zarade; upoznajemo bolničara Ivana, koji ne treba baš ništa više od sretnog života sa svojom suprugom i malim sinom... i još veliki broj likova čiji se životi konačno sastaju jednog kasnog proljetnog poslijepodneva na nekom od zagrebačkih krovova, gdje će s pogledom na grad čitava priča dobiti svoj konačni epilog.

Tomislav Zajec rođen je 1972. godine u Zagrebu gdje je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti te apsolvirao filozofiju i kroatologiju na Hrvatskim studijima. Godine 1996. objavljuje prvu zbirku poezije; "Natanijelov dnevnik" u zborniku "U trenutku kao u divljini" s koautorima Vlatkom Grgurićem i Romanom Simićem. Iste godine objavljuje još jednu zbirku poezije, "Sjever – zlatni šut", a 2000. godine i svoju treću zbirku poezije "Rupa njegova imena" (2000).
Istovremeno, počinje se baviti proznim radom, koji rezultira objavljivanjem prvog romana, "Soba za razbijanje", koji izlazi 1998. godine. Drugi roman "Ulaz u Crnu kutiju" objavljuje 2001. godine. Autor je šest dramskih tekstova, od kojih su mu na pozornicama u Hrvatskoj i inozemstvu, izvedena četiri. Dobitnik je četiri nagrade za poeziju, te tri za dramsko stvaralaštvo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –