Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Zajec

Lunapark

  • Nakladnik: Europapress holding
  • Nakladnik: Novi Liber
  • 05/2009.
  • 175 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533001289
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dosad najkompleksniji i najžešći roman prozaika i dramatičara Tomislava Zajeca priča je o šesnaestogodišnjaku čija je životna putanja obilježena odrastanjem u domu za nezbrinutu djecu, maloljetničkom delinkvencijom i prostitucijom, nevjerojatnom galerijom likova i kroničnom bolešću.

Izniman stilist i vješt pripovjedač, Zajec ispisuje snažnu priču o prijateljstvu, ljubavi, čežnji i kroničnoj usamljenosti zbog koje i lunapark, kao metafora suvremenog svijeta, bez obzira na sve šarenilo i buku ostaje samo siva crta budućnosti.

Homoseksualizam, nasilje skinsa, automobili bombe i mnoge druge 'vruće' teme naše svakidašnjice točke su oko kojih je isprepletena priča o svijetu u kojem čak ni anđeli ne znaju uvijek kako se postaviti.

Roman je popraćen pogovorom urednice Jagne Pogačnik.

***

Tomislav Zajec rođen je 1972. godine u Zagrebu gdje je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti te apsolvirao filozofiju i kroatologiju na Hrvatskim studijima. Godine 1996. objavljuje prvu zbirku poezije; "Natanijelov dnevnik" u zborniku "U trenutku kao u divljini" s koautorima Vlatkom Grgurićem i Romanom Simićem. Iste godine objavljuje još jednu zbirku poezije, "Sjever – zlatni šut", a 2000. godine i svoju treću zbirku poezije "Rupa njegova imena" (2000).

Istovremeno, počinje se baviti proznim radom, koji rezultira objavljivanjem prvog romana, "Soba za razbijanje", koji izlazi 1998. godine. Drugi roman "Ulaz u Crnu kutiju" objavljuje 2001. godine, a treći "Ljudožderi" 2005. godine. Autor je šest dramskih tekstova, od kojih su mu na pozornicama u Hrvatskoj i inozemstvu, izvedena četiri.

Dobitnik je četiri nagrade za poeziju, te tri za dramsko stvaralaštvo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –