Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Juan Gómez-Jurado

Znak ubojice

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Anka Katušić Balen
  • 11/2010.
  • 301 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531407960
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Gibraltar, 1940. U olujnoj noći kapetan González spašava skupinu njemačkih brodolomaca. Iz razgovora s njima, González će upamtiti dvije riječi: izdaja i spas. Kad oluja mine, njihov mu vođa daruje znamen od čistog zlata.

Oko toga znamena vrti se sudbina mladog Paula, koji živi s majkom, stricem i strinom, barunima von Schroeder. Tajanstvena objava o čudnovatoj smrti njegova oca, nagnat će ga na opasnu istragu u predratnom Münchenu.

A kad se zaljubi u Alys, odvažnu fotografkinju židovskog podrijetla, život će mu se zbog njezine otmice dodatno zakomplicirati. No ništa ga neće odvratiti od žudnje da otkrije što se stvarno dogodilo s njegovim ocem.

***

Juan Gómez-Jurado jedan je od najpopularnijih suvremenih španjolskih autora čiji romani vrtoglavom brzinom zaposjedaju vrhove ljestvica najčitanijih knjiga i doživljavaju brojne prijevode na druge jezike. Pun neočekivanih preokreta i napete priče „Znak ubojice“, nakon romana „Božji špijun“, drugi je Gómezov roman preveden na hrvatski jezik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –