Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Juan Gómez-Jurado

Crna Vučica

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Ivana Jandras Szekeres
  • 04/2024.
  • 424 str., meki uvez
  • ISBN 9789533587271
  • Cijena: 21.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Antonia Scott ima neobičan dar: njezin um radi brže, bolje i snažnije… drugačije od svih drugih. Zbog toga je i postala Crvena Kraljica, središnja figura tajnoga policijskog projekta, sposobna vidjeti ono što drugima izmiče i riješiti naizgled nerazmrsive zločine. Ali kao supruga i majka Antonia se osjeća sve, samo ne uspješnom. Zbog napada koji je ciljao nju suprug joj već godinama vegetira u komi, a ona ne uspijeva približiti se sinu, nad kojim je izgubila skrbništvo. Možda baš zato, Antonia Scott svakoga dana tri minute provede razmišljajući o samoubojstvu. Možda baš zato, ne boji se ničega osim sebe.

No što ako se ulozi povećaju? Ako vani vreba druga, još opasnija lovkinja? Dolazi li sa strahom i mogućnost iskupljenja?

Kad na jugu Španjolske u besramno skupoj vili bude smaknut rizničar ruskog mafijaškog klana, a njegova trudna supruga Lola Moreno uspije pobjeći ubojicama, inspektor Jon Gutiérrez i Antonia Scott pozvani su da se pridruže partiji koju moraju igrati i lukavo i brzo, jer svaka pogreška u njoj plaća se životom. Od sunčanih krajolika Andaluzije do snježnih vrhunaca Sierre de Guadarrame, Antonia Scott pred svojim će demonima bježati, samo da bi ih u furioznoj završnici napokon susrela, suočavajući se s protivnikom kakvog dosad nije upoznala. 

Tko je i zašto brodskim kontejnerom iz St. Peterburga u Španjolsku poslao devet mladih žena, devet ugušenih leševa? I što to čuva lijepa mafijaševa udovica, toliko vrijedno da je za njezinim tragom poslana zvijer kojoj čak i okorjeli ruski mafijaši ime izgovaraju šaptom – Černaja Volčica – Crna Vučica?

"Crna Vučica" dugoočekivani je nastavak međunarodne književne senzacije "Crvena kraljica", kojim nas Juan Gómez-Jurado još jednom uvodi u jedinstveni, neusporedivi svijet Antonije Scott, junakinje u kojoj se vještine i prkos Lisbeth Salander spajaju s umom Sherlocka Holmesa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –