Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joel Fuhrman

Superimunitet : Revolucionarni vodič za jačanje prirodnog obrambenog sustava

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 02/2013.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789532572384
  • Cijena: 20.57 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dr. Joel Fuhrman, vodeći stručnjak i ugledni specijalist za prevenciju i liječenje bolesti, već godinama ljudima pomaže da pomoću prehrane postignu optimalni imunitet. Najnovija istraživanja, na kojima dr. Fuhrman bazira ovu knjigu, dokazuju da sami možemo ojačati zaštitu od prehlada, gripe i drugih infekcija, ali i prevenirati teža oboljenja kao što je rak, i to sve bez skupih i agresivnih tretmana. Trebamo samo mudro birati što jedemo i kako kombiniramo hranu.

Kroz ordinaciju Joela Fuhrmana prošlo je mnogo pacijenata kojima je pomogao da pomoću novih smjernica u prehrani izliječe mnoge, ponekad i fatalne bolesti, a njegovi su pacijenti otkrili da novi „režim prehrane" nije tako zahtjevan kada ga se počnu pridržavati. Osnovu naše prehrane, prema dr. Fuhrmanu, trebale bi činiti namirnice kao što je zeleno lisnato povrće koju naziva kraljevskom obitelji u svijetu povrća, a izrazito važnim smatra nar, sve vrste luka, gljive, bobičasto voće, mahunarke i sjemenke. Ukoliko ova hrana čini glavninu vaše prehrane, povremeno si možete priuštiti i druge, manje zdrave namirnice.

Njegova se piramida prehrane stoga pomalo razlikuje od one na koju smo navikli jer njezinu najširu bazu, odnosno 30-60% čini povrće (što ne uključuje krumpir), zatim dolazi voće, sjemenke, orašasti plodovi, avokado, mahunarke. Cjelovite žitarice i krumpir treba jesti umjereno, a sve ostalo kao što su jaja, mlijeko, meso i prerađenu hranu, rijetko.  

Možda vam se u prvi tren ovakav način prehrane učini drastičnim preokretom u odnosu na način na koji jedete, no zapanjujući opisi rezultata koje su postigli njegovi pacijenti upravo ovakvim načinom prehrane zasigurno će vas motivirati.

Jačanjem imuniteta, kako je preporučeno u knjizi "Superimunitet", možete potpuno izbjeći gripu i prehlade i tom je pitanju posvećeno posebno poglavlje. A čak i ako vas sezona gripe ne preskoči, bit će to u daleko blažem obliku i kraćeg trajanja.

Ako imate volje iskreno preispitati svoje prehrambene navike, ono što i kako jedete, ova knjiga sve je što vam treba da i vaš imunitet postane superimunitet!

Dr. Joel Fuhrman certificirani je obiteljski liječnik, autor sedam bestselera New York Timesa i međunarodno priznati stručnjak za prehranu i prirodno liječenje. Specijaliziran je za prevenciju i liječenje bolesti prehranom. Predsjednik je Zaklade za istraživanje prehrane na fakultetu Sveučilišta Sjeverne Arizone, Odjel za zdravstvene znanosti.

Skovao je izraz „nutritarijanski” za opis načina prehrane bogatog hranjivim tvarima, osmišljenog za sprečavanje raka, usporavanje starenja i produljenje životnog vijeka. Više od 30 godina dr. Fuhrman pokazuje da je moguće postići željenu težinu, izliječiti bolesti srca, dijabetes i mnoge druge bolesti pomoću prehrane.

U svojoj liječničkoj praksi, kroz svoje knjige i televizijske emisije, prenosi ovu poruku koja je spasila život tisućama ljudi diljem svijeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –