Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Čumandra

Letač koji je svoje nebo smotao kao čarobni ćilim

  • Nakladnik: Synopsis
  • 12/2012.
  • 56 str., meki uvez
  • ISBN 9789537035907
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nova knjiga pjesama Igora Čumandre, autora koji je do sada objavio: mnogo priča u časopisu Quorum, prozu "Sretni ljudi svi", zbirku pjesama "Trbuh crnog bombardera" i roman "Posljednji čovjek koji je umro prije rata".


***

Neka polete rakete
i odvedu
tišinu u daljinu.
Dok se ti plesom
boriš protiv slabog svjetla.

Ja ću gore,
nad zvijezde,
kao kvačica na "č",
A sandale ću ostaviti
pored tebe,
da čuvaju stope.
Ako se vratim.

Ti pazi da sve ne poklopi paučina,
dok u slijepi horizont
zviždiš taj naš stari znak.

Č. (37) rođen je u slikovitom prisavskom naselju Zapruđu, u blizini toplane i baraka s bauštelcima iz Bosne, gdje su nakon što je gospon Holjevac prešao Savu naseljavani ugledni Zagrepčani, te pregaoci iz «Chromosa» i «Pobjede», te poneki individualac iz «Okija».

Imao sam lijepo djetinjstvo, završio vrlo kvalitetnu školu «Karl Marx», a potom i Obrazovni centar za jezike. Studij sociologije upisao sam zbog roditelja i trebalo mi je nekoliko godina da ih obavijestim da odustajem od istoga. Krajem osamadesetih upoznao sam drage ljude iz Quoruma i ostalo je legenda. Mogu se pohvaliti da sam valjda jedini autor kojem je Branko Čegec u tom formatu objavio nekoliko stripova.

Ostale aktivnosti kojima sam se bavio u životu danas smatram nebitnim, jer niti iz jedne nisam izvukao pozitivno iskustvo. U vrijeme velikih povijesnih zbivanja mene ionako nitko ništa nije pitao.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –