Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Čumandra

Sunčana strana radijatora

  • Nakladnik: SysPrint
  • 05/2005.
  • 100, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532320660
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Sunčana strana radijatora" je proza u kojoj se kroz niz kratkih epizoda prati izmišljena povijest zagrebačke obitelji. Kroz humorističke situacije, često na granici nadrealnog, prolazi se kroz svakodnevicu prelomljenu kroz specifičnu školu mišljenja glavnih junaka (i epizodista), koji svijet oko sebe gledaju na pomalo uvrnut način, pokušavajući ga shvatiti i sačuvati svoj integritet. Duhovita i osvježavajuća proza kakva u hrvatskoj književnosti nije napisana od "Dnevnika malog Perice" Vjekoslava Majera.

Posebnost ovog izdanja, osim autorove pripovjedačke umješnosti, jest i CD koji dolazi uz knjigu, a na kojem ulomke iz knjige čita Dubravko Ivaniš Ripper, vođa Pipis, Chips & Videoclipsa. Dakle, riječ je o svojevrsnom multimedijskom izdanju.

Č. (37) rođen je u slikovitom prisavskom naselju Zapruđu, u blizini toplane i baraka s bauštelcima iz Bosne, gdje su nakon što je gospon Holjevac prešao Savu naseljavani ugledni Zagrepčani, te pregaoci iz «Chromosa» i «Pobjede», te poneki individualac iz «Okija».

Imao sam lijepo djetinjstvo, završio vrlo kvalitetnu školu «Karl Marx», a potom i Obrazovni centar za jezike. Studij sociologije upisao sam zbog roditelja i trebalo mi je nekoliko godina da ih obavijestim da odustajem od istoga. Krajem osamadesetih upoznao sam drage ljude iz Quoruma i ostalo je legenda. Mogu se pohvaliti da sam valjda jedini autor kojem je Branko Čegec u tom formatu objavio nekoliko stripova.

Ostale aktivnosti kojima sam se bavio u životu danas smatram nebitnim, jer niti iz jedne nisam izvukao pozitivno iskustvo. U vrijeme velikih povijesnih zbivanja mene ionako nitko ništa nije pitao.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –