Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vladimir Makanin

Stol prekriven suknom s vrčem na sredini

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Igor Buljan
  • 11/2012.
  • 94 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532323306
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Oko paradigmatskog stola za ispitivanje/mučenje okupljeni su protagonistova supruga, koju on zamišlja kako ga vara s brojnim ljubavnicima, prijatelj koji se pretvara u "vođu lova", stari mudrac kojeg uzbuđuju tragedije, itd. Zbilja i fantazija, traume i iracionalni strahovi, prošli, sadašnji i budući događaji pritom tkaju košmarnu neizvjesnost. Izobiljem znakovitih i snažnih detalja Makanin pruža uvid u osjećaj dezorijentiranosti i zebnje izazvan strahovlađem.


***

Vladimir Makanin, ruski književnik rođen 1937. u Orsku, obrazovanjem matematičar, pozornost intelektualnih krugova privukao je već prvim romanom "Ravna linija" (1967). Zbog realističnih prikaza psiholoških posljedica života u sovjetskim uvjetima bio je marginaliziran puna dva desetljeća, a proslavio ga je upravo "Stol prekriven suknom s vrčem na sredini" (1993), ovjenčan nagradom Ruski Booker. Uslijedio je niz priznanja u domovini i inozemstvu, uključujući Puškinovu nagradu za životno djelo i Državnu nagradu Ruske federacije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –