Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean-Claude Mourlevat

Rijeka koja je tekla naopačke

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Armira Drino
  • 11/2011.
  • 126 str., meki uvez
  • ISBN 9789532323276
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Tomek, 13-godišnji dječak bez roditelja koji vodi dućančić u svojem selu. Jedne se večeri na vratima pojavljuje djevojka koja ga pita prodaje li vodu rijeke Qjar, vodu besmrtnosti. Tužno djevojčino lice potaknut će ga da krene u potragu za čudotvornom rijekom, što postaje putovanjem nakraj svijeta, kroz niz fantastičnih mjesta kao što su Šuma zaborava i Nepostojeći otok, koja skrivaju razne kušnje i smrtne opasnosti. No što je to prema mogućnosti da Tomek zbog tajanstvene djevojke nađe izvor vječnog života, koji nitko nikada nije vidio…


***

Rođen 1952., francuski pisac Jean-Claude Mourlevat nekoliko je godina radio kao profesor njemačkog, a zatim, se posvetio kazalištu. Bavio se glumom, pedagoškim radom teje autor dvije predstave za solo klauna, koje je izveo više od tisuću puta. Također je režirao djela brojnih autora, kao što su Sheakespeare, Brecht, Cocteau, itd.

Prvi roman, "Ožiljak", objavio je 1998. i otada je napisao dvadesetak knjiga za mlade i odrasle, od kojih je najpoznatija upravo "Rijeka koja je tekla naopačke", bajkovita pustolovina koju već svrstavaju medu klasike. Nominiran je za Andersenovu nagradu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –