Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neven Vulić

Povijest bolesti

  • Nakladnik: SysPrint
  • 06/2010.
  • 126 str., meki uvez
  • ISBN 9789532323078
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Književni dar Nevena Vulića neupitna je i iznimna činjenica; proviruje iz svake rečenice ovoga mladog autora, bivšeg Eventualista. Teško je ostati ravnodušan pred književnim efektima koje postiže minimalnim sredstvima, koncentracijom na osobni mikrokozmos, naizgled spontanim i nebrušenim rukopisom: rezultat je fascinantna ogoljenost i konciznost, doživljaj mnogostruke, ubrzane intenzivnosti postojanja u trenutku.

Fragmentarni roman "Povijest bolesti" čita se kao kronika osobne borbe protiv svijeta, koja protagonista kaskadno odvodi sve niže u (zastrašujuće preranu!) duhovnu i tjelesnu nemoć. Ipak, premda ga u raznovrsnim ustanovama bodu, režu i psihički podčinjavaju, a pritom ga mrcvare i neuništiva pitanja o životnom smislu, našeg junaka ne napuštaju spasonosna ironija i crni, da ne kažemo morbidni humor. Zbog svega toga riječ je o groznom koliko i ushićujućem štivu.

***

Neven Vulić rođen je 1983. godine u Zagrebu. Apsolvent je francuskog jezika i opće lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Priče su mu objavljivane u "Zborniku eventualizma”, Knjigomatu, Zarezu... Objavio je roman prvijenac, "Povijest bolesti”, u izdanju nakladničke kuće Sysprint. Nekada je zamišljao kako će moći živjeti od pisanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Povijest bolesti - Neven Vulić –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –