Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Yoram Kaniuk

Wasserman

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Divina Marion
  • 11/2010.
  • 158 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532323108
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kada spasi psa koji na umoru leži na telavivskoj ulici, Talia s užasom otkriva kako okrutni mogu biti ljudi. Nakon mnogo dana brižne skrbi, djevojka uspijeva probuditi život u izranjenom tijelu.

Uskoro otkriva da pas kojem je nadjenula ime Wasserman nije običan: ima jedan nevjerojatan dar. Međutim kada se o njemu dozna, pojavljuje se Wassermanov prijašnji vlasnik, nasilnik i kriminalac, i tu počinju teške kušnje i za djevojku i za psa...

***

Yoram Kaniuk rođen je 1930. u Tel Avivu (Izrael) u obitelji cionističkih intelektualaca koji su 20-ih godina, prošlog stoljeća napustili Europu i preselili se u Palestinu. Kao sedamnaestogodišnjak pomagao je osobama koje su preživjele holokaust da potajno uđu u Palestinu. Njihova tragedija postaje jednom od glavnih tema u njegovim knjigama, posebno u „Uskrslom Adamu“. Godine 1948., u vrijeme prvoga izraelsko-arapskog sukoba, Yoram Kaniuk, tada vojnik, upada u zasjedu. Svi su iz njegova voda poginuli, a sam je teško ranjen. Ovo će iskustvo nadahnuti njegove prve romane, kao stoje „Himo, jeruzalemski kralj. Zaljubljenik u slikarstvo, neko vrijeme studira na pariškoj École des 'Beaux Arts, potom se nastanjuje u New Yorku, a danas živi u Tel Avivu.

Kaniukje u New York Timesu opisan kao originalan, izvan svih kategorija, jedan od najinovativnijih suvremenih pisaca. Oštar je kritičar izraelskog društva, rado se služi satirom i izaziva polemike, a priča o Wassermanu, napisana prema vijesti iz crne kronike koja je izazvala skandal u Izraelu, u tome nije iznimka. Knjige mu uvijek imaju političku dimenziju, ali njegov crni a topao humor, dar za opis najživljih emocija i humanost uvijek čovjeka pretpostavljaju ideji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –