Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Juan Jose Millas

Svijet

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Gordana Matić
  • 10/2012.
  • 148 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532323351
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U autofikcijskom romanu "Svijet" (El mundo, 2007), Millas uvlači čitatelja u osobni mikrokozmos, satkan od fragmenata stvarnosti, fantazija i halucinacija. Protagonist se opsesivno vraća trenucima koji su ga obilježili u djetinjstvu: preseljenju u mračan i trpak poslijeratni Madrid, prijateljstvu sa smrtno bolesnim dječakom iz susjedstva, neuzvraćenoj prvoj ljubavi, edipovskom odnosu s roditeljima, sveprožimajućem osjećaju osamljenosti...

Poput brojnih Millasovih romana, i ovaj je strukturiran kao psihoanalitičko putovanje kroz bolni kaos postojanja, odnosno kao mukotrpna potraga za katarzom. Svijet je ovjenčan iznimno značajnim priznanjima Planeta (2007) i Nacionalna nagrada za književnost (2008).


***

Juan Jose Millas jedan je od najznačajnijih živućih španjolskih književnika, hvaljen i nagrađivan diljem svijeta, u nas dosad prisutan samo prijevodom romana "Blesav, mrtav, kopile i nevidljiv". Rođen u Valenciji 1946, od djetinjstva živi u Madridu, gdje je studirao filozofiju i komparativnu književnost. Primio je dva počasna doktorata, a priznat je i utjecajan također kao novinar.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –