Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Juan Jose Millas

Blesav, mrtav, kopile i nevidljiv

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Gordana Matić
  • 09/2009.
  • 142 str. , meki uvez
  • ISBN 9789532322576
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon otkaza u tvornici papira, protagonist romana si kroji novu, nevidljivu kožu, fiktivnu egzistenciju u kojoj je izmjenično retardiran i vidovit, otac vlastitog oca i siroče cijeloga svijeta, a povremeno i mrtav. Što mu omogućuje da se teleportira kroz vrijeme, da puši bez straha od raka pluća, te da jednu kinesku patuljčicu spasi iz ralja prostitucije u vlastitoj mašti.

Otkrijte da pod takvim klaunovskim plastom autor fascinantno vješto žonglira političkim i psihoanalitičkim konotacijama, erotskim i metafizičkim motivima, općeljudskim meditacijama i društveno angažiranim sarkazmom.

Pročitaj poglavlje!

***

Mnogostruko nagrađeni i diljem svijeta prevođeni Španjolski pisac i kolumnist Juan Jose Millás rodio se 1946. u Valenciji ali od djetinjstva živi u Madridu, gdje je studirao filozofiju i komparativnu književnost. Kritiku je osvojio već drugim romanom, "Cerbero son las sombras" (1975), a otada niže priznanja, među kojima su i najznačajnije španjolske književne nagrade: Premio Nadal (za La soledad era esto, 1990), Premio Planeta (za El mundo, 2007) i Premio Nacional de Narrativa (2008).

Ovjenčan je dvama počasnim doktoratima, a i novinarskim radom stekao je brojne poklonike, kako zbog socijalne osjetljivosti tako i zbog osebujnog izričaja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –