Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Uri Orlev

Bježi, mali, bježi

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Uri Orlev
  • 10/2012.
  • 172 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532323375
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Po izbijanju rata, osmogodišnji Srulik zatočen je u židovskom getu, iz kojeg bježi te se skriva po šumama. Potom uzima poljsko ime Jurek Staniak i luta od farme do farme, radeći za hranu i prenoćište, izlažući se velikim opasnostima, pa i stradanjima...

Roman je ispripovijedan jednostavno, pitko i vjerodostojno, bez prekomjerne sentimentalnosti, a ujedno pruža dojmljiv primjer herojske otpornosti i želje za životom.


***

Uri Orlev rođen je u Varšavi 1931. godine, dio Drugog svjetskog rata proveo je u varšavskom getu, a potom ga je skrivalo nekoliko poljskih obitelji. Majku su mu ubili nacisti, a oca, kojeg su zatočili Rusi, ponovno je sreo tek 1954. u Izraelu. Pisati je počeo u svojim, četrdesetim godinama, a otada je objavio tridesetak knjiga, pretežno za djecu i mlade. Prevedene su na 38 jezika, i ovjenčane brojnim nagradama, od kojih su najznačajnije Andersenova (1996) i Ze'ev (za životno djelo, 2002).
Orlevuje najviše međunarodnih priznanja donio upravo roman Bježi, nuli, bježi (2001) -potresna i napeta., uvelike autobiografska priča o dječaku koji je izmakao Holokaustu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –