Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Ajvide Lindqvist

Pustite me unutra

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Željka Černok
  • 11/2010.
  • 363 str., meki uvez
  • ISBN 9789532323146
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovaj napeti roman za mlade na posve originalan način prepliće priču o vampirima, buđenje ljubavi, kriminal i razne društvene izopačenosti, a čitatelja do posljednje stranice drži u kliještima psihološke drame. Premda započinje u svijetu dvanestogodišnjeg dječaka, priča grebe po tamnom dnu poroka i prljavih strasti, suočava nas s teškim socijalnim temama i s pojavama autentičnog zla.

Oskar živi s razvedenom majkom u predgrađu Stockholma, u školi ga zlostavljaju vršnjaci, a on se osjeća bespomoćan i posve usamljen. Stvari će se preokrenuti kad se u susjednu kuću doseli Eli, vrlo čudna djevojka koja živi s još sumnjivijim muškarcem...

Nakon što je u skandinavskim zamljama privukao izniman broj čitatelja, roman je poslužio kao predložak za uspješan i hvaljen švedski film, a potom je snimljena i hollywoodska verzija - jedan od aktualnih svjetskih bitova.

***

Švedski romanopisac i pripovjedač John Ajvide Lindqvist rođen je 1968. u Blackebergu. U pisanju se okušao nakon što je dvanaest godina nastupao kao mađioničar i stand-up komičar; već je prvijencem „Pustite me unutra“ (Lrit den rtitfe komma in, 2004) postigao golem uspjeh u Švedskoj i inozemstvu, što mu je omogućilo da se profesionalno posveti pisanju. Uslijedili su romani „Druženje s neumrlima“ (Hanteringen av ododa, 2005), „Tapete“ (Pappersvdggar, 2006) i (Manniskohamn, 2008), te pripovijetka „Trindalos“ (2007). Također piše scenarije za švedske tv-serijale. Njegova se poetika temelji nadasve na pojavljivanju natprirodnih i horror-elemenata u realističnom društvenom kontekstu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –