Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lizzie Doron

Zašto nisi došla prije rata?

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Maja Ručević
  • 06/2012.
  • 106 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532323313
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Autorica se u prvom dijelu svoje autobiografske trilogije, romanu "Zašto nisi došla prije rata?" (1998), neskriveno pojavljuje kao lik, no glavna je junakinja njezina majka. Tu nekonvencionalnu, maštovitu ženu, punu životnog elana, opsjedaju sjećanja na holokaust i vlastitu prekinutu mladost; sablasti iz prošlosti podrivaju joj napore koje ulaže u gradnju svojega novog svijeta. Taj intimni vrtlog u kojem odjekuju jeziva stradanja oslikan je nenametljivo, nizom anegdota, bez patetike, s dobrohotnim humorom.

Knjiga je odmah po objavljivanju proslavila autoricu, a ovjenčana je nagradom Buchman Memorijala Yad Vashema.


***

Lizzie Doron rođena je 1953. u Tel Avivu, akademsku karijeru u području kognitivnih znanosti i teoretske lingvistike prekinula je i posvetila se pisanju. Romani i priče prevedeni su joj na desetak europskih jezika i nagrađeni u Njemačkoj i Italiji. Njezine prve tri knjige čine autobiografsku trilogiju koju je izraelsko Ministarstvo obrazovanja uvrstilo u obaveznu školsku lektiru.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –