Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alain De Botton

Religija za ateiste : Vodič za nevjernike o mogućnostima uporabe religije

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Patricija Vodopija
  • 10/2013.
  • 240 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532323498
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Premda iz pera bezbožnika, "Religija za ateiste" slavi tisućljetno nasljeđe velikih svjetskih vjera, nadasve potencijal njihove praktične dobrobiti za život pojedinca. Ostavljajući po strani mističnu i natprirodnu dimenziju, razlaže mudrosti na kojima počivaju religije i traži im primjenu u suvremenom svijetu.

Poziva nas da brutalno pragmatični materijalizam zamijenimo mekanijim, duhovnijim svjetonazorom te da ideje koje vjere promiču, kao i instrumente kojima se služe, ugradimo u vlastiti odnos prema sebi, drugima, društvu, radu, umjetnosti...

 

***

Alain de Botton (1969) britanski je filozof švicarskog podrijetla, proslavljeni autor eseja u kojima nadahnuto i lucidno razmatra teme u rasponu od ljubavi i putovanja do građanske svakodnevice i specifičnosti pojedinih profesija. Utemeljitelj je obrazovne ustanove The School of Life (www.theschooloflife.com) i projekta Living Architecture (www.living-architecture.co.uk).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –