Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alain de Botton

Arhitektura sreće : Tajna umjetnosti opremanja života

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Predrag Raos
  • 11/2008.
  • 241 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532322033
  • Cijena: 22.56 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
“Arhitektura sreće” (2006.) još je jedna nefikcionalna knjiga Alaina de Bottona, autora kod nas poznatog po naslovima kao što su “Kako vam Proust može promijeniti život”, “Umijeće putovanja”, “Statusna tjeskoba”, “Utjehe filozofije”, “Ogledi o ljubavi” i “Seks, šoping i roman”.

Kao što je izvukao filozofiju s akademije i smjestio je natrag u prostor zdravog razuma i razmišljanja, gdje je nekada i pripadala, i u ”Arhitekturi sreće” de Botton izvlači rasprave o značajkama arhitekture iz profesionalnih časopisa, gdje se teme o estetici obrađuju jezikom koji je namjerno ezoteričan, i smješta ih u naše svakodnevno okruženje. De Bottonova poruka je prilično jednostavna, i baš stoga čitljiva i razložna.

Pisac želi potaknuti svojega čitaoca, a i društvo, da obrate više pozornosti na psihološke posljedice dizajna u arhitekturi - da arhitektura ne bi smjela biti razmatrana kao tajanstvena disciplina dostupna samo profesionalcima, nego kao djelatnost koja ima utjecaja na sve nas, na našu sreću i naše blagostanje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –