Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lydie Salvayre

Otkrivanje

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Suzana Kubik
  • 12/2011.
  • 87 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532323283
  • Cijena: 8.63 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
„Otkrivanje“, autoričin književni prvijenac, ispovijed je čovjeka koji je ostao sâm u svojem sveprožimajućem beznađu. Ne izgovara je u svećeničko uho niti tražeći prijateljsku podršku ili sućut, već jednostavno kazuje, bilježeći korak po korak svojeg tumaranja kroz bešćutni, tuđi, nasilni svijet.

Propadajući sve dublje u očaj i gnjev, sve više pateći od zatočeništva u sebi, pripovjedač ne gubi lucidnost nego vrlo zorno, mjestimice i s paradoksalnim (crnim) humorom, dočarava nijanse sudaranja s vlastitom istinom.

***

Lydie Salvayre, francuska spisateljica španjolskih korijena u nas je stekla već zavidan krug štovatelja zahvaljujući prevedenim romanima "Običan život", "U društvu sablasti", "Portret pisca kao domaće životinje" (SysPrint) i "Moć muha" (Aora). Strukom psihijatrica, vokacijom žestoka kritičarka društvenih devijacija, autorica se britkim, slikovitim, satiričnim ili sarkastičnim glasom obrušava na patološke pojave u kolektivnoj i pojedinačnim svijestima.

Osobito se rado fokusira na traumatične odnose u obiteljima i na radnim mjestima, prikazujući ih kao tamnice i klijališta ludila. Ispod površine svakodnevice i "normalnosti" razotkriva provalije, zakopane kosture i ubilačke nagone. Lydie Salvayre već dva desetljeća spada u sâm vrh suvremene francuske proze, a ugled je stekla diljem svijeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –