Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lydie Salvayre

Portret pisca kao domaće životinje

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Marija Spajić
  • 12/2009.
  • 160 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532322729
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Lydie Salvayre naši su čitatelji već zavoljeli kao autoricu romana "Običan život" i "U društvu sablasti" te "Moć muha". Rođena u obitelji španjolskih republikanaca izbjeglih u Francusku, diplomirala je književnost, potom i medicinu, te specijalizirala psihijatriju. Od 1983. radi kao pedopsihijatar u centrima za medicinsku psihopedagogiju pariških predgrađa.

Premda je svoje romane počela objavljivati u zreloj životnoj dobi, donijeli su joj izniman ugled i prevedeni su na brojne svjetske jezike. Lydie Salvayre najradije uprizoruje obiteljske i profesionalne konflikte, koje karikira i dovodi do apsurda. Pritom redovito govori iznutra, s osobitim zanimanjem za pojedinačnu dramu i patologije. U njezinu promatranju svakodnevnog ljudskog ludila prepliću se satira, groteska, patetika i moralizam.

"Portret pisca kao domaće životinje" je zajedljiv, ciničan i inteligentnim humorom nabijen roman o spisateljici koja je prodala dušu - ne đavlu, već kralju hamburgera, najbogatijem čovjeku na planetu. Pristavši pisati njegovo "evanđelje" u zamjenu za život u izobilju, ujedno je otvorila Pandorinu kutiju umjetničkih dvojbi i bolnih uvida u duh našeg vremena.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Portret pisca kao domaće životinje - Lydie Salvayre –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –