Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neven Vulić

Nježna stvorenja

  • Nakladnik: Fraktura
  • 01/2020.
  • 271 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581965
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Koji su to prizori koji mogu šokirati, koji nas tjeraju da pred njima zastanemo, da udahnemo i da se divimo životu kao takvome? Postoje li uopće takvi trenuci, u svijetu užurbanom i prenapregnutom? Je li u takvome svijetu moguća ljubav ili se sve svodi na gimnastiku? Mogu li u takvome svijetu muškarci razumjeti žene i obrnuto? To su samo neke od premisa na kojima počiva novi roman Nevena Vulića.

Kroz živote četvorice muškaraca – oca, djeda, podstanara i kćerina momka, Neven Vulić pomno stvara priču koja reflektira današnji svijet. Četvorica junaka susreću se povremeno, ali su njihovi životi isprepleteni. Oni nemaju snage priznati ni sebi ni svojim partnericama da su postali bezosjećajni, ili da te osjećaje traže na krivome mjestu. Pokušavaju uspostaviti komunikaciju ali ne uspijevaju. Njihove partnerice, povremene ili stalne, pritom imaju sličnu barijeru i jednako otuđene živote.

"Nježna stvorenja" roman je koji okrutno i beskompromisno govori o međuljudskim odnosima, o postojanju ili nepostojanju ljubavi, o nemogućnosti da se o ljubavi čak i govori, o želji da se bude jednak likovima s ekrana, o samodestruktivnosti i nihilizmu koji se nalazi svuda oko nas. Neven Vulić napisao je roman koji ulazi duboko u pore suvremenog čovjeka, čovjeka koji je prekoračio granice čovječnosti i samoga sebe zavarava na granici stvarnoga i virtualnoga.

Neven Vulić rođen je 1983. u Zagrebu, gdje je diplomirao francusku književnost i opću lingvistiku. Zastupljen je u "Zborniku eventualizma" (Celeber, 2006.), prvijenac "Povijest bolesti" objavio je 2010. u izdanju Sysprinta, a priča mu je uvrštena u antologiju tekstova najmlađih hrvatskih književnih autora "Bez vrata, bez kucanja" (Sandorf, 2012.). Urednik i književni kritičar, osvrte iz suvremene literature piše od 2012. Sudjelovao je u izradi "Leksikona Antuna Gustava Matoša" (LZMK, 2016.). Živi i radi u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– PODCAST: Neven Vulić – Nježna stvorenja –

Moderna vremena · PODCAST: Neven Vulić – Nježna stvorenja

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –