Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Goran Šafarek

Životinje Hrvatske : Najveća ilustrirana zbirka hrvatske faune

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Fotografije: Goran Šafarek
  • 04/2014.
  • 330 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531415590
  • Cijena: 297.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Hrvatska je među rijetkim državama u kojima još žive vuk, medvjed i ris, koji su u većini zapadnoeuropskih država nestali. To svjedoči o njezinu izuzetnu prirodnom bogatstvu. Šupljikavo krško podzemlje ispod gotovo polovice Hrvatske pravo je biološko blago, a toga su svjesni tek rijetki. Hrvatska podzemna fauna s mnogim endemima jedno je od svjetskih središta biološke raznolikosti; od petsto vrsta čak sedamdeset posto su endemi!

Nemoguće je u jednoj knjizi prikazati sve životinje koje žive unutar hrvatskih granica, pa su u knjizi obrađene najčešće, ali i rijetko viđene vrste. Naglasak je na našim endemima i ugroženim vrstama, jer svijest o ugroženosti neke životinje dobar je početak njezine zaštite. Životinje opisane u knjizi svrstane su po biogeografsko-stanišnom principu, tj. po karakterističnim područjima na kojima obitavaju.

Knjiga "Životinje Hrvatske" podijeljena je u 20 poglavlja (uvod + 19 staništa), a na kraju knjige abecedirano je kazalo. Svojevrsno je to putovanje hrvatskim travnjacima i livadama, nizinskim i planinskim šumama, močvarnim područjima, surovim kamenjarom i krškim podzemljem.

Uz informativne tekstove Gorana Šafareka, hrvatskog biologa, istraživača, fotografa i snimatelja, te kvalitetne fotografije upoznajte zanimljive životinje naših bistrih rijeka, brojne vrste s kojima dijelimo životni prostor u gradovima i selima te faunu jadranskog podmorja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –