Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 26.11.2022.

Promocija slikovnice 'Suli u avanturi: Džungla'

Predstavljanje svima najdraže žirafe Suli i njezine nove avanture zabilježene u slikovnici 'Suli u avanturi: Džungla' održat će se u subotu 26. studenog u knjižari Hoću Knjigu Megastore u Zagrebu. Suli će se predstaviti u ugodnom razgovoru s autorima Majom Šimlešom i Svenom Nemetom, spisateljicom Sanjom Polak te urednicom Ivanom Žderić.
Najava • 26.11.2022.

13. festival Zagreb, grad poezije u znaku Jurjevske ulice, njezinih slavnih stanara i šetača

Novo izdanje festivala Zagreb, grad poezije u znaku je Jurjevske ulice, njezinih slavnih stanara i šetača koji su obogatili njezinu veliku povijest. Festival će se održati u subotu 26. studenog i zamišljen je kao postajna drama. Iz stalnog postava Muzeja grada Zagreba umjetnice, umjetnici i publika kreću u šetnju Jurjevskom.
Najava • 25.11.2022.

Predstavljanje knjige 'Zagrebačka stilistička škola' Dubravke Oraić

Predstavljanje knjige 'Zagrebačka stilistička škola' Dubravke Oraić, posvećene najvažnijemu razdoblju u hrvatskoj znanosti o književnosti, održat će se u petak 25. studenog u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti akademik Krešimir Nemec i prof.dr.sc. Helena Sablić Tomić, dok će razgovor moderirati urednica knjige Nives Tomašević.
Najava • 24.11.2022.

Predstavljanje knjige Jasne Jeličić Radonić 'Faros – rimski grad'

Predstavljanje knjige arheologinje i sveučilišne profesorice Jasne Jeličić Radonić 'Faros – rimski grad' održat će se u četvrtak 24. studenoga u Matici hrvatskoj u Zagrebu. Knjigu o povijesti rimskog razdoblja vladavine Farosa, uz autoricu će predstaviti sveučilišni profesori Mirjana Matijević Sokol i Dino Milinović.
Najava • 30.11.2022.

Promocija knjige Davora Rocca 'Od titraja do doživljaja'

Promocija knjige Davora Rocca 'Od titraja do doživljaja – zvuk u suvremenom okruženju' održat će se u srijedu 30. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi koja kroz niz različitih aspekata obrađuje i predstavlja saznanja i odnos prema zvuku, uz autora će govoriti Bruno Gamulin, Višeslav Laboš, Dubravko Kuhta i Simona Goldstein.
Najava • 22.11.2022.

Predstavljanje romana Ante Armaninija 'Don Juan u ratu'

Predstavljanje romana Ante Armaninija 'Don Juan u ratu' održat će se u utorak 22. studenoga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autora predstaviti Sibila Petlevski, Josip Brkić i urednik Maroje Višić. Ulomke iz romana čitat će Matko Sršen.
Najava • 21.11.2022.

Predstavljanje romana 'Psi' autorice Dore Šustić

Promocija romana 'Psi' autorice Dore Šustić, koji je zaslužio prestižnu Književnu nagradu 'Drago Gervais' 2021., održat će se u ponedjeljak 21. studenog u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autorice, o romanu će govoriti spisateljica Olja Savičević Ivančević, a razgovor će moderirati Kristian Benić.