Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Clemens Meyer ×

Najava • 28.09.2019.

Razgovor i čitanje - Nevidljivi suputnici?

Uoči Međunarodnog dana prevoditelja Anda Bukvić Pažin razgovarat će s prevoditeljima Helen Sinković, Klausom Detlefom Olofom i 'njihova' dva pisca, Clemensom Meyerom i Damirom Karakašom. Saznat ćemo čime se trenutno bave, što pišu i prevode, kamo putuju, što slušaju, što čitaju.
Najava • 21.09.2015.

Nova sezona emisije Knjiga ili život

U ponedjeljak, 21. rujna počinje nova sezona emisije Knjiga ili život. Novost HRT-ove emisije o knjigama (i književnosti) jest da uz uobičajene 10-minutne emisije kreće i jedna 30-minutna studijska emisija u kojoj će se obrađivati različiti knjiški problemi.
Najava • 10.09.2015.

Festival svjetske književnosti, dan 8. - četvrtak

Festivalski četvrtak predstavlja Nevena Orhela, Ivančicu Đerić i Ivu Karabaić a gost Razotkrivanja je njemački pisac Clemens Meyer. U razgovoru sudjeluju Filip David, Ernesto Mallo i Samira Kentrić, dok je strip tribina rezervirana za Étiennea Davodeaua.
Najava • 09.09.2015.

Festival svjetske književnosti, dan 7. - srijeda

FSK srijeda predstavlja Mašu Kolanović, Ivicu Prtenjaču i Dragu Glamuzinu, Razotkrit će se John Ralston Saul, predstaviti Clemens Meyer, Edo Popović i Damir Karakaš a strip tribina je rezervirana za Glena Chaprona.
Najava • 15.12.2011.

Kome zvončići zvone? : Clemens Meyer, Maruša Krese i Nebojša Lujanović

Posljednja ovogodišnja Traduki tribina održat će se u predbožićnom ruhu pod temom „Kome zvončići zvone?“, a ugostit će poznatog njemačkog pisca Clemensa Meyera, slovensku spisateljicu Marušu Krese i splitskog autora Nebojšu Lujanovića koji je upravo objavio svoj novi roman.