Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Drugi svjetski rat ×

Kritika • 03.04.2017.

Anonimna : Jedna žena u Berlinu: ratni dnevnici

Desetljećima su u Njemačkoj masovna silovanja bila tabu. Trebalo je vremena da se taj kompleks ponovo otvori, i to prvenstveno kao pitanje ratnih zločina, ne kao revizionistički pokušaj izjednačavanja krivnje, niti kao pitanje 'časti njemačkih žena'.
Kritika • 01.12.2015.

Laurent Binet : HHhH

Binet iz sadašnjosti pokušava skočiti na brod povijesti, umaknuti i svakodnevici i njenim životnim i literarnim izazovima. Na tom brodu i vidi sebe kao pisca. Svoju literarno-povijesnu opsesiju stavlja u isti rang s opsesivnim igranjem video-igrica s temom Drugog svjetskog rata, ili nekim bizarnim, kolekcionarskim hobijem sakupljanja nacističkih artefakata.
Najava • 10.09.2009.

Drugi svjetski rat iz perspektive književnika

U knjižari Profil Megastore u Zagrebu, u četvrtak, 10. rujna 2009. u 19 sati, održat će se predstavljanje autora i čitanje iz djela na temu 'Drugi svjetski rat, holokaust i književnost danas' u organizaciji 'Susjedstva riječi', regionalnog susreta Hrvatskog centra P.E.N.-a. Sudjeluju ugledni pisci i publicisti: D. Drndić, S. Goldstein, T. Jakovina, D. Jančar, I. Lovrenović, D. Radulović,...
Vijest • 04.09.2009.

Susjedstvo riječi : Drugi svjetski rat, holokaust i književnost danas

Regionalni susret 'Susjedstvo riječi : Drugi svjetski rat, holokaust i književnost danas' održat će se u Zagrebu 10. i 11. rujna 2009. u Vili Arko i Profil Megastoreu. Na susretu sudjeluju: Daša Drndić, Slavko Goldstein, Drago Jančar, Ivan Lovrenović, Dragan Radulović i Slobodan Šnajder, a vode ga Tvrtko Jakovina, Seid Serdarević i Andrea Zlatar Violić.