Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Europa iznutra i izvana / Europe Inside Out ×

Najava • 14.01.2019.

Poljski pisac Szczepan Twardoch predstavlja knjigu 'Morfij' u Zagrebu

Szczepan Twardoch, jedan od najpoznatijih i najzanimljivijih glasova suvremene poljske književne scene predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Morfij', koji progovara o dvojnome identitetu i oslobađanju iz okova istog. Na tribini 'Autor vs. autor' Szczepan Twardoch suočit će se s hrvatskim književnikom Borivojem Radakovićem.
Najava • 20.12.2018.

Danski autor Kim Leine predstavlja u Zagrebu Proroke fjorda Vječnost

Jedan od najznačajnijih suvremenih danskih autora, Kim Leine predstavit će 18.12. u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu svoju knjigu 'Proroci fjorda Vječnost', objavljenu u okviru projekta 'Europa iznutra i izvana'. Dva dana kasnije, u četvrtak, 20. prosinca, u Kulturnom centru Mesnička Kim Leine suočit će se s hrvatskim književnikom Edom Popovićem.
Najava • 25.09.2018.

Gruzijski književnik Aka Morchiladze gostuje u Zagrebu

Gruzijski književnik Aka Morchiladze gostuje 25. i 26. rujna u Zagrebu gdje će predstaviti svoj roman 'Putovanje u Karabah'. Predstavljanje knjige održat će se u utorak, 25. rujna u zagrebačkom Vinyl baru, a već sutradan Aka Morchiladze će se suočiti s hrvatskim kolegom Gordanom Nuhanovićem na tribini Autor protiv autora u Booksi.
Najava • 11.06.2018.

Hena com u sklopu projekta 'Europa iznutra i izvana' predstavlja bugarsku spisateljicu Inu Valčanovu

U sklopu književnog programa Europa iznutra i izvana bit će objavljeno deset romana afirmiranih autora a organizirana su i njihova gostovanja u Zagrebu. Bugarska spisateljica Ina Valčanova prva je gošća projekta koji organizira nakladnička kuća Hena com, koja će u Zagrebu boraviti od 11. – 14. lipnja 2018. godine.