Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival ŠKURE – Šibenske književne ure ×

Vijest • 02.07.2024.

Natječaj za Nagradu Stjepan Gulin 2024.

Praznika rada – centar za umjetnost i edukaciju raspisuje natječaj za najbolju knjigu poezije objavljenu kao prvo izdanje između 1. 7. 2023. – 30. 6. 2024. u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori ili Srbiji. Nagrada će biti dodijeljena tijekom završne večeri Međunarodnog festivala suvremene književnosti ŠKURE u Šibeniku.
Vijest • 06.09.2023.

Finalisti regionalne pjesničke nagrade 'Stjepan Gulin'

Festival ŠKURE (Šibenske književne ure) koji se treći put održava u Šibeniku od 21. do 23. rujna raspisao je i ove godine natječaj za najbolju zbirku poezije. Na natječaj je pristiglo 60 naslova, a u uži izbor za Nagradu Stjepan Gulin žiri, kojeg čine Dorta Jagić, Vladimir Arsenić i Đurđica Čilić, jednoglasno je odabrao zbirke...
Vijest • 18.09.2022.

Selma Asotić dobitnica nagrade 'Stjepan Gulin' na šibenskim ŠKURAMA

Književnica Selma Asotić dobitnica je ovogodišnje regionalne književne nagrade "Stjepan Gulin" za najbolju objavljenju knjigu poezije za zbirku 'Reci vatra' Nagrada se dodjeljuje u okviru netom završenog međunarodnog festivala suvremene književnosti Šibenske književne ure ŠKURE, koji se od 15. do 17. rujna održavao u Šibeniku.
Najava • 15.09.2022.

Svi jezici regije na drugom međunarodnom festivalu Šibenske književne ure – ŠKURE

Drugo izdanje međunarodnog festivala suvremene književnosti Šibenske književne ure – ŠKURE održat će se od 15. do 17. rujna na nekoliko različitih lokacija u Šibeniku. Ove godine festival ugošćuje niz značajnih, nagrađivanih autorica i autora, Damira Karakaša, Miljenka Jergovića, Moniku Herceg, Milenu Marković, Almina Kaplana, Marka Vešovića i brojne druge.
Vijest • 11.09.2021.

Marko Pogačar prvi dobitnik novopokrenute književne nagrade 'Stjepan Gulin'

Završnog dana međunarodnog književnog festivala ŠKURE (Šibenske književne ure) dodijeljena je prva književna nagrada 'Stjepan Gulin' za najbolju knjigu poezije objavljenu na području regije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska i Srbija). Prvi dobitnik 'Gulina' je Marko Pogačar za zbirku 'Knjiga praznika'.