Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Igor Čumandra ×

Najava • 24.09.2015.

Igor Čumandra live at Savski gaj

Igor Čumandra predstavlja svoju novu zbirku pjesama 'Live at Madison Square Garden', u četvrtak 24. rujna u zagrebačkoj Knjižnici Savski gaj. Uz pjesnika, pjesme će i o pjesmama govoriti Stjepo Martinović, novinar i književnik.
Kritika • 11.08.2015.

Igor Čumandra : Live at Madison Square Garden

Čumandrino stihovlje nevjerojatno je elegantno, somnabulističko i više od svega, nevjerojatno slikovito. Tu su njegovi uobičajeni motivi, Mjesec i nebo, Novi Zagreb, jutro i grad; sve to gledano kroz koprenu, kao kad se prisjećaš djetinjstva. Obrisi njegovih slika su meki, njegova vas divlja mašta uvijek nanovo iznenadi.
Najava • 10.11.2012.

VOLI ME / NE VOLI ME : Pjesnička večer i ljubavni buvljak

U okviru Festivala PAZI, KNJIGA!, u subotu 10. studenog u Kulturnom klubu O'grada, održat će se pjesnička večer VOLI ME / NE VOLI ME! Svoje će (ljubavne) pjesme čitati pjesnici Diana Burazer, Tatjana Jambrišak, Melita Rundek, Silvija Šesto, Robert Mlinarec, Igor Čumandra i Bruno Kuman.
Razgovor • 05.09.2008.

Igor Čumandra : Mir moje plaže nije ugrožen ljudima nego bačenim korama lubenice

O banalnosti ne mogu pisati likovi koji prikaze počinju konstatacijom da "nešto opet odudara od dominantne poetike". Ej! Zapravo to čak i nije banalna tvrdnja, to je tupasta tvrdnja. Ja mogu biti banalan, stari, nije bed. Ali kad mi to kažu osobe koje ne mogu napisati suvislu karticu i pol prikaza moje banalnosti, e jebote, kak' je tek onda njima teško. Meni uvijek ostaje mogućnost da se jedno jutro...
Vijest • 04.06.2008.

Hrvatski pisci u Sloveniji

Od 5. - 7. lipnja 2008., Ana Ðokić Pongrašić, Igor Čumandra, Željko Ivanjek i Tatjana Gromača gostovat će u Sloveniji u uzvratnoj posjeti, u sklopu razmjene sa Društvom slovenskih pisateljev. U četvrtak će posjetiti Filozofski fakultet, a potom u 17 sati nastupiti u Kopru u Foresteriji. U petak će sudjelovati na Lirikon festu 2008 u Velenju.