Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kašmir Huseinović ×

Razgovor • 08.04.2024.

Andrea Petrlik Huseinović : Oduvijek sam znala da ću jednoga dana postati ilustrator i stvoriti svoje svjetove

Ne želim nikoga uspoređivati. Svaki je umjetnik poseban na svoj način. I nije važno je li star ili mlad. Jer djelo je djelo. Netko napravi vrhunsko djelo mlad, a netko kao stariji. Važno je da ostavi trag. Ono što nisam volila u starom valu i novom valu su trendovi. Kad svi crtaju na isti način i vidiš nečji rad i zapravo ne znaš čiji je jer je sličan tolikim radovima ilustratora iz raznih djelova...
Najava • 17.10.2022.

Predstavljanje nakladničkih kuća Panda books i Kašmir promet te hrvatsko-kineske suradnje

Predstavljanje nakladničkih kuća Panda books i Kašmir promet te hrvatsko-kineske suradnje, održat će se u ponedjeljak 17. listopada u Gradskoj knjižnici (Odjel za djecu i mladež) u Zagrebu. U predstavljanju će sudjelovati Kašmir Huseinović, Ivana Gubić, Krešimir Jurak, Jelena Vrhovski i Dajana Jurakić Milovac.
Vijest • 28.02.2022.

Slikovnice Kašmir prometa i dalje pronalaze svoj put do svjetske publike

Veseli vijest da na inozemnim tržištima i dalje postoji interes za hrvatske slikovnice, o čemu govori i pristigla nam vijest iz nakladničke kuće Kašmir promet. Naime, njihove autorske slikovnice i dalje pronalaze svoj put do svjetske publike, inozemni nakladnici ih objavlju, a čitatelji rado prihvaćaju.
Vijest • 28.08.2018.

BIBF Reader's Choice Award 2018. za Dječju knjigu i Kašmir promet i njihove autore, Andrea Petrlik Huseinović kandidatkinja za nagradu ALMA 2019.

Na 25. sajmu knjige u Pekingu - BIBF, u okviru kojeg je ove godine održan i 1. Sajam dječje knjige - BICBF, hrvatskim nakladnicima Dječjoj knjizi i Kašmir prometu, kao i autorima Andrei Petrlik Huseinović i Kašmiru Huseinoviću, dodijeljena je nagrada BIBF - Reader’s Choice Award 2018. A Andrea Petrlik Huseinović je i hrvatska kandidatkinja za međunarodnu nagradu ALMA - Astrid Lindgren Memorial Award 2019.
Vijest • 17.08.2018.

Dječja knjiga i Kašmir promet predstavljaju svoja izdanja književnosti za djecu na Međunarodnom Sajmu knjiga u Pekingu

Od 22. do 26. kolovoza 2018. održati će se 25. BIBF – Međunarodni sajam knjiga u Pekingu, u sklopu kojeg će se održati i BICBF - Međunarodni sajam dječje knjige. Iz Hrvatske na sajmu će nastupiti nakladnička kuća Dječja knjiga i predstaviti hrvatske autore za djecu čije su knjige tijekom godina objavili u svojoj nakladi i nakladi Kašmir prometa.