Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kvartovska knjižara ×

Najava • 25.05.2018.

Predavanje i razgovor o zaboravljenim zagrebačkim knjižarima i knjižarama: Hartman, Kugli i Ćelap

Predavanje i razgovor o zaboravljenim zagrebačkim knjižarima i knjižarama: Hartman, Kugli i Ćelap održat će se u petak 25. svibnja u Kvartovskoj knjižari u Ilici 87. O knjižarima i knjižarama koje su bile centri knjiške kulture i okupljališta zagrebačkih intelektualaca govorit će Čedomir Višnjić, Dubravka Petek i Sanja Petrušić Goldstein.
Najava • 23.05.2018.

Na djeci jezik ostaje - razgovor o opadanju kakvoće jezika u emisijama namijenjenima djeci

U sklopu festivala Ilica: Q'ART, u srijedu 23. svibnja u Kvartovskoj knjižari u Ilici 87 održat će se tribina 'Na djeci jezik ostaje' kojom se nastoji posvijestiti koliko je važno da djeca od malih nogu upijaju kvalitetne jezične sadržaje kako bi brzo postali upućeni govornici hrvatskoga jezika.
Najava • 19.05.2018.

Projekt Ilica: Q’ART: Knjižare i knjižari 80-tih, nove tendencije

Pozivamo vas na razgovor i druženje koje će se održati u Kvartovskoj knjižari u Ilici 87, u okviru projekta Ilica: Q’ART. Nives Tomašević će govoriti o Znanstvenoj knjižari na Cvjetnome trgu u Zagrebu a Nenad Bartolčić, Saša Drach i Ivica Buljan o knjižari Moderna vremena koja 80-tih godina donosi nove tendencije u knjižarstvo i prezentaciju knjige te uskoro postaje kultna knjižara.
Najava • 19.05.2018.

Projekt Ilica: Q’ART: Knjige u potrazi za izlozima i izgubljenim čitateljima

Napušteni prostor Ilice 87 u razdoblju od 19. do 25. svibnja postaje carstvo svih ljubitelja knjiga. Knjižni blok priprema mnoštvo zanimljivih programa pod sloganom Knjige u potrazi za izlozima i izgubljenim čitateljima.