Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kvirinovi poetski susreti ×

Najava • 19.06.2020.

24. Kvirinovi poetski susreti

24. Kvirinovi poetski susreti, jedna od najznačajnijih pjesničkih manifestacija u Hrvatskoj ove će se godine održati od 19. do 21. lipnja u Sisku. Na Susretima će biti dodijeljene pjesničke nagrade za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu pjesnikinji Andriani Škunci i nagrada za najbolju knjigu poezije objavljenu između dva Susreta, Alenu Brleku za knjigu 'Sang'.
Najava • 02.06.2018.

Subotnje predstavljanje zbirke 'Početne koordinate' Monike Herceg u klubu Botaničar

U subotu 2. lipnja u 19 h u društvenom klub Botaničar (Zagreb) održat će se predstavljanje zbirke 'Početne koordinate' Monike Herceg, nagrađene nagradama Goran za mlade pjesnike 2017. i Kvirin za najbolju knjigu poezije autora do 35. godine starosti 2018.
Vijest • 31.05.2018.

Pjesnička manifestacija 22. Kvirinovi poetski susreti nagrađuje Branka Maleša i Moniku Herceg

Već dvadeset dvije godine Ogranak Matice hrvatske Sisak organizira pjesničku manifestaciju 'Kvirinove poetske susrete' na kojima sudjeluju ugledni hrvatski pjesnici i pisci. Na Susretima se dodjeljuju nagrade: Plaketa sv. Kvirina i Nagrada za najbolju knjigu poezije autoru do 35. godine starosti. Ove godine Kvirinovi poetski nagrađuju Branka Maleša i Moniku Herceg.
Najava • 09.06.2017.

21. Kvirinovi poetski susreti

21. Kvirinovi poetski susreti održat će se od 9. do 11. lipnja u Sisku u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Sisak. Na Susretima će se dodjeliti Plaketa sv. Kvirina za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu ovogodišnjem laureatu Miroslavu Mićanoviću i nagrada za najbolju knjigu poezije Goranu Gatalici za zbirku 'Kozmolom'.
Najava • 03.06.2016.

20. obljetnica Kvirinovih poetskih susreta

U prigodi blagdana sv. Kvirina i proslave Dana grada Siska, koji se slavi 4. lipnja, Ogranak Matica hrvatska Sisak svake godine organizira Kvirinove poetske susrete, na kojima sudjeluju ugledni hrvatski pjesnici i pisci. Ove se godine, 3. do 4. lipnja obilježava dvadeseta obljetnica Kvirinovih poetskih susreta.
Vijest • 19.05.2008.

Dvanaesti Kvirinovi poetski susreti

Dvanaesti Kvirinovi poetski susreti održati će se 30. i 31. svibnja 2008. godine u Sisku. Ovogodišnji dobitnik Plakete sv. Kvirina za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu je književnik Branko Čegec. Nagradu za najbolju knjigu poezije autora do 35 godina starosti, dobio je mladi pjesnik Franjo Nagulov iz Vinkovaca za knjigu poezije "Tanja".