Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kvirinovi poetski susreti ×

Najava • 07.06.2024.

28. Kvirinovi poetski susreti u Sisku

28. Kvirinovi poetski susreti, na kojima sudjeluju ugledni hrvatski pjesnici i književnici, održat će se od 7. do 9. lipnja u Sisku. Na Susretima će biti dodijeljene dvije nagrade, Plaketa sv. Kvirina, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu Goranu Remu, te nagrada za najbolju knjigu poezije, Mali Kvirin, koju je ove godine dobio Josip Čekolj.
Najava • 09.06.2023.

27. Kvirinovi poetski susreti

27. Kvirinovi poetski susreti jedna je od najznačajnijih pjesnička manifestacija u Hrvatskoj, a održava od 9. do 11. lipnja 2023. godine u Sisku. Na Susretima se dodjeljuju dvije nagrade Plaketa sv. Kvirina, rad akademskog kipara Zlatka Brkića, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu i Nagrada za najbolju knjigu poezije, autoru do 35. godine, objavljenu između dva Susreta.
Vijest • 23.05.2023.

Miroslav Kirin i Patrik Grgurec dobitnici nagrada 27. Kvirinovih pjesničkih susreta

Laureat ovogodišnjih 27. Kvirinovih poetskih susreta je Miroslav Kirin, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu, a dobitnik 'Malog Kvirina', za najbolju knjigu poezije objavljenu između dva Susreta, autora do 35. godine starosti, je Patrik Gregurec za knjigu 'Špaga'. Nagrade će laureatima biti uručene na 27. Kvirinovim pjesničkim susretima.
Vijest • 18.05.2022.

Laureati 26. Kvirinovih pjesničkih susreta su Milko Valent i Denis Ćosić

Prema ocjeni žirija laureati ovogodišnjih 26. Kvirinovih poetskih susreta su Milko Valent, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu, te Denis Ćosić za zbirku 'Košute su plakale bez rogova', najbolju knjigu poezije objavljenu između dva Susreta, autora do 35. godine starosti.
Najava • 11.06.2021.

25. Kvirinovi poetski susreti nagrađuju Gordanu Benić i Vladimira Tomaša

U Sisku će se od 11. do 13. lipnja održati jubilarni, 25. Kvirinovi poetski susreti. Na Susretima će biti dodijeljene dvije pjesničke nagrade: Plaketu sv. Kvirina za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu dobila je Gordana Benić, a dobitnik nagrade za najbolju knjigu poezije autora do 35. godina je Vladimir Tomaš za knjigu 'Hommage krvi Kristovoj'.
Najava • 03.06.2016.

20. obljetnica Kvirinovih poetskih susreta

U prigodi blagdana sv. Kvirina i proslave Dana grada Siska, koji se slavi 4. lipnja, Ogranak Matica hrvatska Sisak svake godine organizira Kvirinove poetske susrete, na kojima sudjeluju ugledni hrvatski pjesnici i pisci. Ove se godine, 3. do 4. lipnja obilježava dvadeseta obljetnica Kvirinovih poetskih susreta.
Najava • 06.06.2014.

18. Kvirinovi poetski susreti u Sisku

U Sisku se 6. i 7. lipnja održavaju Kvirinovi poetski susreti, okupljalište pjesnika iz cijele Hrvatske. Uz dodjelu nagrade pjesniku Stipi Odaku, na susretima sudjeluju Ana Brnardić, Romana Brolih, Lana Derkač, Sonja Manojlović, Irena Matijašević, Stipe Odak, Davor Šalat, Marija Lamot, Vera Vujović, Dražen Katunarić, Darija Žilić i drugi.