Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kvirinovi poetski susreti ×

Najava • 11.06.2021.

25. Kvirinovi poetski susreti nagrađuju Gordanu Benić i Vladimira Tomaša

U Sisku će se od 11. do 13. lipnja održati jubilarni, 25. Kvirinovi poetski susreti. Na Susretima će biti dodijeljene dvije pjesničke nagrade: Plaketu sv. Kvirina za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu dobila je Gordana Benić, a dobitnik nagrade za najbolju knjigu poezije autora do 35. godina je Vladimir Tomaš za knjigu 'Hommage krvi Kristovoj'.
Najava • 19.06.2020.

24. Kvirinovi poetski susreti

24. Kvirinovi poetski susreti, jedna od najznačajnijih pjesničkih manifestacija u Hrvatskoj ove će se godine održati od 19. do 21. lipnja u Sisku. Na Susretima će biti dodijeljene pjesničke nagrade za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu pjesnikinji Andriani Škunci i nagrada za najbolju knjigu poezije objavljenu između dva Susreta, Alenu Brleku za knjigu 'Sang'.
Najava • 02.06.2018.

Subotnje predstavljanje zbirke 'Početne koordinate' Monike Herceg u klubu Botaničar

U subotu 2. lipnja u 19 h u društvenom klub Botaničar (Zagreb) održat će se predstavljanje zbirke 'Početne koordinate' Monike Herceg, nagrađene nagradama Goran za mlade pjesnike 2017. i Kvirin za najbolju knjigu poezije autora do 35. godine starosti 2018.
Vijest • 31.05.2018.

Pjesnička manifestacija 22. Kvirinovi poetski susreti nagrađuje Branka Maleša i Moniku Herceg

Već dvadeset dvije godine Ogranak Matice hrvatske Sisak organizira pjesničku manifestaciju 'Kvirinove poetske susrete' na kojima sudjeluju ugledni hrvatski pjesnici i pisci. Na Susretima se dodjeljuju nagrade: Plaketa sv. Kvirina i Nagrada za najbolju knjigu poezije autoru do 35. godine starosti. Ove godine Kvirinovi poetski nagrađuju Branka Maleša i Moniku Herceg.
Najava • 09.06.2017.

21. Kvirinovi poetski susreti

21. Kvirinovi poetski susreti održat će se od 9. do 11. lipnja u Sisku u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Sisak. Na Susretima će se dodjeliti Plaketa sv. Kvirina za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu ovogodišnjem laureatu Miroslavu Mićanoviću i nagrada za najbolju knjigu poezije Goranu Gatalici za zbirku 'Kozmolom'.
Najava • 04.06.2010.

14. Kvirinovi poetski susreti

Tradicionalna pjesnička manifestacija "Kvirinovi poetski susreti" započinje u petak, 4. lipnja 2010. godine u Matici hrvatskoj Sisak, s početkom u 20 sati, dodjelom nagrade i razgovorima o književnom stvaralaštvu Tee Benčić Rimay, a nastavit će se promocijom novog trobroja "Riječi".
Vijest • 19.05.2008.

Dvanaesti Kvirinovi poetski susreti

Dvanaesti Kvirinovi poetski susreti održati će se 30. i 31. svibnja 2008. godine u Sisku. Ovogodišnji dobitnik Plakete sv. Kvirina za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu je književnik Branko Čegec. Nagradu za najbolju knjigu poezije autora do 35 godina starosti, dobio je mladi pjesnik Franjo Nagulov iz Vinkovaca za knjigu poezije "Tanja".