Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Olja Knežević ×

Kritika • 15.03.2022.

Olja Knežević : Gospođa Black

Na hrvatskoj se književnoj sceni, naime, može uočiti trend prema kojem poglavito autorice svoje heroine za, poglavito preljubničke, prijestupe surovo kažnjavaju. Na sličan način javnom poniženju svoju junakinju podvrgava i Olja Knežević, postupivši prema njoj grublje i od kakvog umjetnika, slikara, ljubavnika.
PODCAST • 09.02.2022.

PODCAST: Olja Knežević – Gospođa Black

Poslušajte Olju Knežević koja čita odlomak iz svog romana 'Gospođa Black' (Hena com, 2021). Poglavlje koje vam je odabrala pročitati zove se 'Brat', riječ je o bratu naslovne junakinje gospođe Black, koja se udala za engleza Gideona Blacka pa s njim živi u Londonu, a u London je dovela i svog ('ludog') brata Dragana...
Najava • 08.12.2021.

Predstavljanje knjige 'Gospođa Black' Olje Knežević

Predstavljanje knjige 'Gospođa Black' autorice Olje Knežević održat će se u srijedu 8. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. nO knjizi će govoriti Ivona Haller (promotorica), Jadranka Pintarić (urednica) i Olja Knežević (autorica). Ulomke iz romana čita glumica Amanda Prenkaj.
Najava • 13.09.2020.

13. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora

Riječki sajam knjiga i festival autora – Vrisak održat će se od 13. do 19. rujna u prostorima zgrade Exportdrva i Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Trinaesto izdanje donosi više od trideset programa, a ovogodišnje inozemne goste predvode Tanja Stupar Trifunović i Almin Kaplan.
Kritika • 26.09.2019.

Olja Knežević : Katarina, Velika i Mala

'Katarina, Velika i Mala', pismo je zrelo i duhovito, u isti mah gusto na razini memorije i emocije, ljudskosti i ženskosti, a rahlo na onoj sintakse; podatno i dovoljno potentno za ponavljana čitanja, a istodobno otporno na interpretativna habanja, čitateljski zamor i razočaranje kojima često rezultiraju ponovni uroni u tekst.