Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Rođeni za čitanje ×

Razgovor • 28.12.2023.

Marija Radonić : Čitajte svojoj djeci, ne dozvolite da vam aplikacije zauzmu vašu roditeljsku ulogu

Ukratko, pedijatri na redovitim sistematskim pregledima čitaju s djecom i roditeljima za dob djeteta adekvatne slikovnice. Pregled se počne sa slikovnicom koja može poslužiti i kao sredstvo u procjeni psihomotornog razvoja djeteta, kao npr. sredstvo za distrakciju kod cijepljenja, na kraju pregleda slikovnica se poklanja djetetetu s kratkim uputama roditeljima o važnosti čitanja djeci od najranije dobi.
Vijest • 07.06.2023.

Predstavljen je Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi - Rođeni za čitanje

Uz poseban program prilagođen dječjoj publici predstavljen je Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi koji će se baviti predškolskom djecom kao čitateljima uz aktivnu ulogu pedijatara – program 'Rođeni za čitanje', važan segment provođenja Nacionalne strategije poticanja čitanja.
Vijest • 24.03.2023.

Donesen program 'Rođeni za čitanje' – nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi

Vlada Republike Hrvatske donijela je program 'Rođeni za čitanje' – nacionalni program poticanja čitanja djeci s ciljem da se kroz višegodišnje aktivnosti na nacionalnoj razini promiče čitanje od najranije dobi i bavi se predškolskom djecom kao čitateljima uz aktivnu ulogu pedijatara, ali i roditelja.
Vijest • 19.01.2022.

Počinje provedba programa 'Rođeni za čitanje'

Projekti započeti u Godini čitanja nastavit će se i u 2022. godini, između ostalih početkom provedbe programa 'Rođeni za čitanje' namijenjenog najmlađima koji će na nacionalnoj razini promicati čitanje od najranije dobi i baviti se predškolskom djecom kao čitateljima uz aktivnu ulogu pedijatara i roditelja.
Najava • 29.09.2011.

Rođeni za čitanje - Zašto je važno čitati djetetu od najranije dobi?

Predavanje pod nazivom „Rođeni za čitanje“ koje će u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održati pedijatrica Marija Radonić, održat će se u četvrtak, 29. rujna u 19:30 sati, u Središnjoj knjižnici, Kandlerova 39. Na predavanju će biti govora o tome zašto je važno čitati djetetu od najranije dobi.