Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Simo Mraović ×

Najava • 10.12.2017.

Kava i kolači : Sjećanje na Simu Mraovića

U zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se nedjeljni 'talk show Kava i kolači' Ivice Prtenjače, posvećen osnivaču 'Kave i kolača' i dragom prijatelju Knjižnice piscu - Simi Mraoviću.
Najava • 06.12.2009.

Talk show 'Kava i kolači' u sjećanju na Simu Mraovića

Na ovonedjeljnom izdanju Talk showa 'Kava i kolači', kojeg je prije 8 godina utemeljio upravo Simo Mraović, te ga vodio i dok se borio s opakom bolešću, prisjetit ćemo se dragog prijatelja, pisca – Sime Mraovića. U nedjelju, 6. prosinca u 18 sati, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Vijest • 17.07.2008.

Roman 'Konstantin Bogobojazni' Sime Mraovića na francuskom

Roman "Konstantin Bogobojazni" Sime Mraovića, pjesnika, novinara, proznog pisca i popularnog kolumnista, nakon ukrajinskog i bugarskog prijevoda, objavljen je i na francuskom jeziku. Roman "Constantin Craintdieu" objavio je pariški nakladnik Theatroom noctuabundi, u prijevodu Yves-Alexandre Tripković.
Kritika • 16.07.2007.

Simo Mraović : Bajke za plažu

Nova Mraovićeva knjiga već naslovom, koji zvuči kao dobra dosjetka, zapravo daju do znanja o čemu se ovdje radi. Ono «za plažu» odnosi se na ležernost i lakoću pripovijedanja većinom duhovitih priča u kojima nema puno filozofije; stvari se odvijaju brzo, gotovo u nekakvoj inačici pribilježenih slika stvarnosti, stil je jednostavan, teme i jezik urbani pa plaža doista jest, bez ikakvih podcjenjivačkih...
Najava • 04.07.2007.

Pisci pod zvijezdama : Rijeka

Nakon upjeha prošlogodišnjih večeri "Pisci pod zvijezdama" kada su riječki i istarski autori različitih generacija, čitajući svoja djela u posebnom noćnom ambijentu riječkog Starog grada izazvali veliko zanimanje publike, ovogodišnje će večeri okupiti pisce oko zajedničke teme: MORSKE TRAVE. Sudjeluju : Ivan Rogić Nehajev, Simo Mraović, Boris Dežulović, Vesna Biga i Melita Sanković. Pod...