Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tribina Tragom prijevoda ×

Najava • 16.09.2019.

Tragom prijevoda: Igor Buljan i Ita Kovač

Tribina Tragom prijevoda posvećena prevoditeljima i prevoditeljicama koji svojim iznimnim prijevodima obogaćuju književnost na hrvatskom jeziku, održat će se u ponedjeljak 16. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na trbini gostuju Igor Buljan i Ita Kovač, a voditeljica je Ana Badurina.
Najava • 13.03.2019.

Tribina Tragom prijevoda: Simona Delić i Koraljka Crnković

Na tribini Tragom prijevoda gostuju dvije vrsne prevoditeljice Simona Delić i Koraljka Crnković koje će iz prevodilačke perspektive predstaviti dva iznimno zanimljiva teksta, romane Luisa Leantea 'Vidiš koliko te volim' i Emiliosa Solomua 'Dnevnik jedne nevjere'. Tribinu moderira Anda Bukvić Pažin.
Najava • 12.11.2018.

Tragom prijevoda : Mia Pervan i Željka Čorak

Posljednja ovogodišnja tribina u ciklusu Tragom prijevoda predstavlja dvije vrsne prevoditeljice, i dva važna romana: 'Meursault, protuistraga' alžirskog novinara i pisca Kamela Daouda o kojem će govoriti Mia Pervan te roman 'Malicroix' jednog od najznačajnijih francuskih književnika 20. stoljeća Henrija Boscoa, o kojem će govoriti Željka Čorak.
Najava • 17.09.2018.

Tribina Tragom prijevoda posvećena Lászlu Krasznahorkaiju

Rujanska tribina posvećena je samo jednom piscu, dobitniku Man Bookera za cjelokupni književni opus, Lászlu Krasznahorkaiju čiju prozu kritika opisuje kao neiscrpnu i klaustrofobičnu, prepunu dugih i krivudavih rečenica. Kako su se kroz nju probijale, pokušat će nam dočarati Lea Kovács i Viktorija Šantić.
Najava • 07.05.2018.

Tribina 'Tragom prijevoda' o djelu 'Traganje za korijenima: osobna antologija' Prima Levija

Tribina Društva hrvatskih književnih prevodilaca "Tragom prijevoda" održat će se u ponedjeljak 7. svibnja, a predstavit će djelo 'Traganje za korijenima: osobna antologija' talijanskog pjesnika, prevoditelja, pripovjedača, romanopisca i esejista Prima Levija koju je uredio jedan od njegovih prevoditelja na hrvatski jezik, Tvrtko Klarić.
Najava • 19.09.2016.

Tragom prijevoda : Ivana Ostojčić i Mia Pervan

Treća ovogodišnja tribina iz ciklusa 'Tragom prijevoda' održat će se u ponedjeljak 19. rujna u u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Bit će predstavljeni 'Tragovi na duši' Philipa Rotha i 'Predah' Georgea Orwella. Sudjeluju prevoditeljice Ivana Ostojčić i Mia Pervan, a moderira Anda Bukvić.