Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zagrebački književni razgovori ×

Najava • 07.10.2020.

41. Zagrebački književni razgovori: Književnost i pamćenje

Društvo hrvatskih književnika početkom listopada tradicionalno organizira Zagrebačke književne razgovore – jednu od najdugovječnijih književnih manifestacija u Republici Hrvatskoj i šire. U ovogodišnjim Zagrebačkim književnim razgovorima, naslovljenima Književnost i pamćenje, uživo i putem videoveze očekuje se sudjelovanje 12 sudionika iz zemlje i inozemstva.
Najava • 02.10.2019.

40. Zagrebački književni razgovori: Što je književnost danas? / What is Literature Today?

Jubilarni 40. Zagrebački književni razgovori (ZKR) održat će se od 2. do 5. listopada 2019. u prostoru Društva hrvatskih književnika u Zagrebu. Na temu 'Što je književnost danas? / What is Literature Today?' pokušat će odgovoriti 16 autora iz Poljske, Njemačke, Mađarske, Kanade, Španjolske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, i Hrvatske.
Najava • 04.10.2018.

39. Zagrebački književni razgovori: 'Popularna i ozbiljna književnost – Ukrižavanje, recepcija, valorizacija'

Od 4. do 7. listopada održat će se 39. Zagrebački književni razgovori koje organizira Društvo hrvatskih književnika. Središnja tema ovogodišnjih Zagrebačkih književnih razgovora je 'Popularna i ozbiljna književnost – Ukrižavanje, recepcija, valorizacija'.
Najava • 05.10.2017.

38. Zagrebački književni razgovori (ZKR) : Hrvatska književnost u europskom kontekstu

38. Zagrebački književni razgovori (ZKR) na temu 'Hrvatska književnost u europskom kontekstu' održat će se od 5. do 8. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu. Sudionici ovogodišnjih razgovora dolaze iz Njemačke, Francuske, Norveške, Španjolske, Poljske, Mađarske, Rusije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.
Najava • 01.10.2015.

36. Zagrebački književni razgovori: Književnost u potrošačkom društvu

36. Zagrebački književni razgovori održat će se od 1. do 4. listopada 2015. godine u Društvu hrvatskih književnika. Na temu 'Književnost u potrošačkom društvu' raspravljat će sudionici iz Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije, Španjolske, Belgije, Slovenije, Poljske, Makedonije i Hrvatske.