Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zagrebački književni razgovori ×

Najava • 04.10.2023.

Zagrebački književni razgovori: 'Povijesni roman u digitalno doba'

Ovogodišnji Zagrebački književni razgovori održavaju se od 4. do 6. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, na temu 'Povijesni roman u digitalno doba'. U okviru Razgovora održat će se i predstavljanje knjiga austrijskih autorica Bettine Balàke i Ljube Arnautović.
Najava • 05.10.2022.

43. Zagrebački književni razgovori

43. Zagrebački književni razgovori (ZKR) na temu 'Srednja Europa: kulturološki ili geografski pojam?' održat će se od 5. do 8. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika. Programski donose izlaganja, diskusije, glazbeni dio i predstavljanje knjige, uz sudionike iz drugih zemalja (Italija, Austrija, Crna Gora, Češka, Sjeverna Makedonija, Poljska i Ukrajina).
Najava • 07.10.2020.

41. Zagrebački književni razgovori: Književnost i pamćenje

Društvo hrvatskih književnika početkom listopada tradicionalno organizira Zagrebačke književne razgovore – jednu od najdugovječnijih književnih manifestacija u Republici Hrvatskoj i šire. U ovogodišnjim Zagrebačkim književnim razgovorima, naslovljenima Književnost i pamćenje, uživo i putem videoveze očekuje se sudjelovanje 12 sudionika iz zemlje i inozemstva.
Najava • 02.10.2019.

40. Zagrebački književni razgovori: Što je književnost danas? / What is Literature Today?

Jubilarni 40. Zagrebački književni razgovori (ZKR) održat će se od 2. do 5. listopada 2019. u prostoru Društva hrvatskih književnika u Zagrebu. Na temu 'Što je književnost danas? / What is Literature Today?' pokušat će odgovoriti 16 autora iz Poljske, Njemačke, Mađarske, Kanade, Španjolske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, i Hrvatske.
Najava • 04.10.2018.

39. Zagrebački književni razgovori: 'Popularna i ozbiljna književnost – Ukrižavanje, recepcija, valorizacija'

Od 4. do 7. listopada održat će se 39. Zagrebački književni razgovori koje organizira Društvo hrvatskih književnika. Središnja tema ovogodišnjih Zagrebačkih književnih razgovora je 'Popularna i ozbiljna književnost – Ukrižavanje, recepcija, valorizacija'.