Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zvonimir Mrkonjić ×

Preporuka • 28.12.2023.

Stéphane Mallarmé : Faunovo popodne

Mallarmé je pjesnik koji zaziva duhove pojedinaca dovoljno odvažnih da mu se približe i da ustraju, no ne čitajući ga riječ po riječ, slog po slog, osjećajući pri tome kako im izmiče tlo pod nogama, već spremnih da se prepuste tom putovanju u nepoznato kao jednom vihoru duha koji je kadar baciti čovjeka na tlo, na tvrdoću kamena, no jednako ga tako može, istovremeno, zakovitlati visoko, u beskonačnoj...
Najava • 22.03.2016.

Predstavljanje knjige 'Medij mlijeko' Zvonimira Mrkonjića

Predstavljanje knjige izbora iz poezije Zvonimira Mrkonjića 'Medij mlijeko' (izbor i pogovor Sanjin Sorel) održat će se utorak 22. ožujka u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će uz autora govoriti Sanjin Sorel, Tonko Maroević i Branko Čegec.
Vijest • 29.04.2015.

Vanda Mikšić i Zvonimir Mrkonjić dobitnici Nagrada 'Iso Velikanović' za prevođenje

U Hrvatskome državnom arhivu održana je svečana dodjela Nagrade "Iso Velikanović“ za 2014. godinu, a ovogodišnji dobitnici su Vanda Mikšić i Zvonimir Mrkonjić.
Najava • 29.10.2013.

Zagrebačke posvete : Zvonimir Mrkonjić

U petoj sezoni Zagrebačkih posveta glumci i književnici: Antonija Stanišić, Sibila Petlevski, Željka Čorak, Tonko Maroević i autor događanja Goran Matović priređuju scenski portret jednog od najvećih umjetnika druge polovine 20. stoljeća - Zvonimira Mrkonjića, pod naslovom PUT U DALJ, u utorak 29. listopada.
Vijest • 04.06.2009.

Novi e-naslov : 'Nasumce na sunce' Zvonimira Mrkonjića

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” svoj novi naslov: izbor iz poezije Zvonimira Mrkonjića “Nasumce na sunce”. Izbor i pogovor potpisuje Tonko Maroević. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” dostupno rekordnih 100 naslova!