Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.03.2016.

Predstavljanje knjige 'Medij mlijeko' Zvonimira Mrkonjića
Održava se
22.03.2016. u 12h

Predstavljanje knjige Zvonimira Mrkonjića "Medij mlijeko" (Izbor iz poezije; izbor i pogovor Sanjin Sorel, Meandarmedia, 2015) održat će se utorak 22. ožujka u 12 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

O knjizi će govoriti: Zvonimir Mrkonjić, Sanjin Sorel, Tonko Maroević i Branko Čegec.

Zvonimir Mrkonjić rođen je 1938. u Splitu. U Splitu je završio klasičnu gimnaziju, u Zagrebu je diplomirao na Filozofskom fakultetu komparativnu književnost i francuski jezik a na zagrebačkoj akademiji za kazališnu umjetnost studirao je kazališnu režiju, kao jedan od posljednjih učenika Branka Gavelle. Bio je član uredništva novine Telegram i časopisa Prolog. Objavio je dvadesetak zbirki pjesama, više knjiga književnih, likovnih i kazališnih ogleda i nekoliko pjesničkih antologija. Uredio je više izbora iz poezije hrvatskih i stranih pjesnika i drugih prijevoda. Prevodio s francuskog, njemačkog, engleskog, talijanskog i okcitanskog jezika.

Zvonimir Mrkonjić

Medij mlijeko : Izbor iz poezije

  • Meandarmedia 06/2015.
  • 159 str., meki uvez
  • ISBN 9789533340838
  • Cijena 109.00 kn

Mrkonjić je koristio različite tehnike kojima je realizirao različite 'vrste' poezije, a time ujedno i tradicije. Od dadaističkoga iskustva preuzima kolažnu poeziju koja se temelji na izrezivanju novinskih članaka te kolažnom konstruiranju pjesme, odnosno zaum utemeljen na onomatopejama.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –