Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 02.07.2020.

Priče za Milenu - Komemoracija za Milenu Benini

Komemoracija za Milenu Benini održat će se u četvrtak, 2. srpnja u Booksi, u organizaciji Centra za ženske studije, Hrvatskog društva pisaca, K-Zone i SFere. O Mileninom životu i radu govorit će Ivana Delač, Nataša Govedić, Marino Sorel, Davorin Horak, Maja Soldić i Matko Vladanović. Razgovor će moderirati Mihaela Marija Perković.
Najava • 02.07.2020.

9. Festival Miroslav Krleža – Ništa nas ne smije iznenaditi

U okviru 9. festivala Miroslav Krleža, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će izloženi Krležini rukopisi i strojopisi te tiskana izdanja pojedinih autorovih djela. Festival Miroslav Krleža održat će se u Zagrebu od 2. do 7. srpnja u atriju Leksikografskoga zavoda, a tradicionalni Doručak kod Krleže bit će u kazališnoj kavani Kavkaz.
Najava • 01.07.2020.

Dodjela nagrada 'Grigor Vitez' za 2019.

Službena dodjela nagrada za dječju književnost i ilustraciju 'Grigor Vitez' održat će se u srijedu 1. srpnja u zagrebačkom klubu Botaničar. Dodjelu nagrada vodi Ida Prester, a nagrade će primiti: Zoran Ferić, Roman Simić, Nada Mihaljević, Manuel Šumberac, Vendi Vernić, Morea Banićević, Nikolina Manojlović Vračar i Jelena Brezovec.
Najava • 30.06.2020.

Promocija zbirke pjesama Mirela Priselac Remi 'Masarykova'

Promocija zbirke pjesama Mirela Priselac Remi 'Masarykova' održat će se u utorak 30. lipnja u 20 sati u The Beertiji (Pavla Hatza 16, Zagreb). O knjizi će govoriti: Sanja Baković, Srđan Sandić, Marko Pogačar i Mirela Priselac Remi.
Najava • 27.06.2020.

Sandorfov mini maraton u Booksi predstavlja suvremene europske autore

Sandorfov mini maraton u Booksi održat će se u subotu, 27. lipnja 2020. u kulbu Booksa, a predstavit će suvremene europske autore (David Szalay, Ida Hegazi Hoyer, Mauro Covacich, Oddny Eir Evarsdottir, Joanna Hellgren i Naja Marie Aidt)‚ te domaću književnost u engleskom prijevodu (Bekim Sejranović i Ivana Bodrožić).
Najava • 20.06.2020.

Dodjela nagrada 57. Goranovog proljeća

Dodjela nagrada 57. Goranovog proljeća održat će se u subotu 20. lipnja u amfiteatru ispred Doma kulture u Lukovdolu, rodnom gradu Ivana Gorana Kovačića. Nagrada Goranov vijenac bit će dodijeljena Miroslavu Mićanoviću, a Goran za mlade pjesnike Tomislavu Augustinčiću. Uz dodjelu nagrada održat će se prigodni program.
Najava • 18.06.2020.

Čitanje poezije i predstavljanje pjesničke knjige 'Mi nemamo neprijatelja'

Hrvatski P.E.N. centar poziva vas na čitanje poezije i predstavljanje pjesničke knjige 'Mi nemamo neprijatelja : Izabrane pjesme', Liu Xia i Liu Xiaobo. Svoje pjesme čitaju: Ivana Buljan Legati, Diana Burazer, Goran Čolakhodžić, Branimir Dropuljić, Lana Derkač, Ivan Koprić, Dinko Kreho, Sanja Lovrenčić, Sonja Manojlović, Damir Radić i Nenad Rizvanović.