Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 08.03.2021.

Objavljena aktivistička audio zbirka poezije 'Bez zastoja i bez straha'

Povodom 8. marta objavljena je aktivistička audio zbirka poezije 'Bez zastoja i bez straha', koja sadrži ukupno 27 pjesama 18 autorica. Poetska zbirka koju objedinjava misao da aktivizam nije samo ulica, nego i stih, nastajala je pažljivim izborom pjesnikinja Aide Bagić i Sanje Baković. Zbirku je moguće bez naknade preuzeti na aplikaciji book&zvook.
Vijest • 05.03.2021.

Natječaj za najbolju kratku priču - metaFORA je igra!

Knjižnica Vladimira Nazora (KGZ) raspisala je natječaj za najbolju kratku priču metaFORA na temu igre. Natječaj se organizira devetu godinu zaredom krajem Mjeseca hrvatske knjige, a njegova završnica, proglašenje najboljih, zbiva se u Noći knjige. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2021. Od ove godine u natječaju mogu sudjelovati i djeca.
Vijest • 04.03.2021.

Odabrane najljepše oblikovane hrvatske knjige objavljene u 2020. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu zaključila je natječaj Hrvatska lijepa knjiga za 2020. Godinu. Na natječaj je pristiglo rekordnih 210 izdanja, od kojih je ocjenjivački sud, u čijemu su sastavu bili Luka Gusić, Danijel Srdarev, Nives Tomašević te viša kustosica Maja Karić, djelatnica Grafičke zbirke NSK, izabrao njih 18.
Vijest • 02.03.2021.

Objavljen Javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, kao jednu od aktivnosti koja će se provoditi u okviru Godine čitanja.
Vijest • 02.03.2021.

Otvorena nova knjižara Hoću knjigu u Zagrebu (Buzin)

Nakon tri godine rada i sedam uspješnih knjižara knjižarski lanac Hoću knjigu otvorio je vrata svoje nove osme knjižare i to u Zagrebu. Nova knjižara smjestila se u posjećenom trgovačkom centru Supernova, a prostor je uredio studio Metaplan arhitekti. Svečano otvorenje nove knjižare planirano je od 5. do 7. ožujka, kad je za svakog kupca predviđen mali poklon...
Vijest • 19.02.2021.

Natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2020. godinu zatvara se 26. veljače 2021.

'Nagrada Iso Velikanović' već tradicionalno se dodjeljuje kao godišnja nagrada Ministarstva kulture i medija za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva. Dodjeljuje se prevoditeljima koji su državljani RH za djela koja su u njihovu prijevodu bila objavljena u 2020. godini, te kao nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima.
Vijest • 08.02.2021.

Natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige za djela objavljena 2020.

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisalo je natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige 'Judita', 'Davidias' i 'Slavić'. Povjerenstva za nagrade u obzir će uzeti knjige koje autori ili nakladnici u pet primjeraka dostave na adresu Društva hrvatskih književnika, do 28. veljače 2021.