Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 25.09.2020.

Dodijeljene Nagrade Josip Tabak 2020. - Tonku Maroeviću nagrada za životno djelo

Dobitnik nagrade Društva hrvatskih književnih prevodilaca 'Josip Tabak' za životno djelo je Tonko Maroević! Dobitnica godišnje nagrade za prijevod poezije je Zrinka Blažević, dobitnik nagrade za prijevod proznoga djela je Dalibor Blažina, a nagradu za prijevod publicistike dobio je Andy Jelčić.
Vijest • 22.09.2020.

Uspješno završen 13. vRIsak – inovativan i drugačiji

Organizirati festival u pandemijskoj godini nije nimalo lako. Riječki festival Vrisak morao je odustati od svog uobičajenog svibanjskog termina i održati programe u rujnu, a izazov je predstavilo i dovođenje stranih gostiju s obzirom na sve restrikcije i mjere opreza. Unatoč tome, 13. Vrisak se nije dao i uspješno je održan uz niz zanimljivih sadržaja i promocija.
Vijest • 18.09.2020.

Poziv na prijavu izlaganja za Dane Marije Jurić Zagorke 2020.

Centar za ženske studije Zagreb u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu poziva na sudjelovanje u znanstveno-književnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem 'Rizici i resursi: Rod i politika raspodjele'. Skup će se održati u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke 20. i 21. studenog 2020. u Zagrebu.
Vijest • 17.09.2020.

Top lista knjiga – pogledajte koje su se knjige najviše kupovale u kolovozu

Projekt 'Top lista knjiga - prema podacima o prodaji u knjižarama' iz mjeseca u mjesec raste i napokon u Hrvatskoj nakon 15-ak godina ponovno imamo reprezentativni uzorak iz kojeg je vidljivo koje se knjige najviše kupuju/prodaju u najdominantnijem kanalu prodaje – knjižarama. Pogledajte koje su bile najprodavanie knjige u mjesecu kolovozu.
Vijest • 13.09.2020.

Žarko Jovanovski dobitnik V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020.

Nakon službenog otvorenja 13. Vriska održana je i svečana dodjela V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020. godine koju je dobio zagrebački underground pjesnik, slam izvođač, prozaik, kantautor, grafičar i strip-crtač Žarko Jovanovski za roman 'Pizzeria Europa'.
Vijest • 12.08.2020.

Tako je govorio i pisao Tonko Maroević (22.10.1941. - 11.8.2020.)

U četvrtak 11. kolovoza 2020. u Starom Gradu na Hvaru iznenada je preminuo akademik Tonko Maroević, pjesnik, esejist, prevoditelj, istraživač suvremene hrvatske umjetnosti, autor niza monografija o hrvatskim slikarima, likovni i književni kritičar. Počivao u miru dragi Tonko!
Vijest • 15.07.2020.

Festival europske kratke priče raspisuje natječaj za kratku priču - vizije budućnosti

Festival europske kratke priče i ove godine raspisuje natječaj za kratku priču, na temu 'vizije budućnosti'. Natječaj se raspisuje u tri kategorije: za vrlo mlade autore, koji još pohađaju osnovnu školu, za mlade spisatelje-srednjoškolce i već tradicionalno za autore/ice starije od 19 godina. Natječaj je otvoren od 15. srpnja do 25. kolovoza 2020.