Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 26.10.2020.

Raspisan natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) po drugi puta raspisuje natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju. Nagrada se sastoji se od novčanog dijela u iznosu 10.000 kn, plakete i skulpture akademskog kipara Igora Rufa. Rok za slanje knjiga je 1. prosinca 2020.
Vijest • 24.10.2020.

Monika Herceg dobitnica Nagrade Zvonko Milković za najbolju zbirku pjesama intimističke i/ili zavičajne tematike

Nagradu Zvonko Milković 2020., koju ogranak Matice hrvatske u Varaždinu i Gradska knjižnica i čitaonica 'Metel Ožegović' dodjeljuju za najbolju zbirku pjesama intimističke i/ili zavičajne tematike, dobila je Monika Herceg za knjigu 'Vrijeme prije jezika' (Fraktura, 2020.; urednici Roman Simić i Mateja Jurčević).
Vijest • 22.10.2020.

Odabrani polufinalisti Nagrade Janko Polić Kamov 2020.

Žiri Nagrade Janko Polić između mnogo izuzetnih naslova pristiglih na ovogodišnji natječaj odabrao je deset polufinalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku. Na natječaj je pristiglo 97 knjiga objavljenih u razdoblju od 1. 7. 2019. do 30. 6. 2020. godine.
Vijest • 21.10.2020.

Olja Savičević Ivančević i Ketty Rouf dobitnice francuske književne nagrade 'Prix du premier roman 2020'

Olja Savičević Ivančević i Ketty Rouf postale dobitnice te prestižne francuske književne nagrade 'Prix du premier roman 2020' koja se dodjeljuje za najbolji prvi roman objavljen u Francuskoj u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji. U selekciji je bilo ukupno sedam romana originalno objavljenih izvan Francuske i deset domaćih.
Vijest • 19.10.2020.

Koje su se knjige najviše kupovale u hrvatskim knjižarama u rujnu?

Najnovija 'Top lista knjiga - prema podacima o prodaji u knjižarama' donosi podatke iz mjeseca rujna. Nakon što je mjesecima najprodavanija bila knjiga 'Kako manje misliti' francuske psihoterapeutkinje Christel Petitcollin, ovaj mjesec konkurenciju je 'pomeo' novi roman talijanske autorice Elene Ferrante 'Lažljivi život odraslih'.
Vijest • 13.10.2020.

Natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisala je Natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay', koja se dodjeljuje u svrhu poticanja književnog stvaralaštva te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi. Rukopisi neobjavljene zbirke pjesama u prozi mogu se poslati do 7. studenoga 2020.
Vijest • 08.10.2020.

Dan Brown stiže u Zagreb na svjetsku premijeru svoje glazbene slikovnice 'Divlja simfonija'

Svestrani autor bestselera Dan Brown u Zagreb stiže predstaviti svoju novu slikovnicu 'Divlja simfonija' i glazbu koju je sam za nju skladao. Razgovor s Danom Brownom održat će se u subotu 10. listopada u dvorani kina Kaptol Boutique Cinema.