Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 01.07.2021.

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2021.

Hrvatsko društvo pisaca raspisuje natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov, koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. U izbor za Nagradu Kamov ulaze djela objavljena u periodu od 1.7.2020. do 30.6.2021. godine, a rok za slanje knjiga je petak, 16.7.2021.
Vijest • 22.06.2021.

Objavljen Fantom slobode 1/2021

Objavljen je novi broj časopisa Fantom slobode 1/2021, u kojem ćete ponovno naći niz sjajnih autora i tekstova Amira Alagića, Alene Begić, Srđana Tešina, Irene Matijašević, Marija Brkljačića, Jadranke Milenković, Karla Nikolića, Petra Matovića i Andrije Radovića. Poseban blok posvećen je neobičnoj prozi Silvija Lebinca. Broj je uredila Ivana Rogar.
Vijest • 21.06.2021.

Proglašeni dobitnici Nagrade 'Grigor Vitez' i Nagrade 'Ptičica' za 2020.

Stručno povjerenstvo i Dječji žiri Nagrade 'Grigor Vitez' pomno su pregledali, pročitali i vrednovali 136 knjiga i slikovnica prispjelih na natječaj i odlučili da su Andrijana Grgičević, Elizabeta Končić Trlek, Hana Vrca, Dominik Vuković, Ivana Šojat i Vendi Vernić ovogodišnji dobitnici Nagrade 'Grigor Vitez' za dječju književnost i ilustraciju.
Vijest • 16.06.2021.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u mjesecu svibnju 2021.

Čini se da su travanjski šušur oko Noći knjige te akcijska prodaja Knjiga svima i svuda ostavio ponešto traga na prodaju u knjižarama u mjesecu svibnju, i očito da je prodaja uz brojne i velike akcijske popuste ispraznila novčanike kod dijela knjigoljubaca. No, iako proteklog mjeseca produkcija novih atraktivnih naslova nije bila prevelika, noviteta na policama knjižarama uvijek se nađe, i oni se kupuju.
Vijest • 14.06.2021.

Nagrada Višnja Machiedo Nives Opačić za knjigu eseja 'Završne riječi, ipak’

Književna nagrada "Višnja Machiedo" Hrvatskoga P.E.N. centra za 2020. godinu, koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo nastalo na hrvatskom jeziku i u hrvatskoj produkciji, dodijeljena je Nives Opačić za knjigu "Završne riječi, ipak" u izdanju Matice hrvatske.
Vijest • 02.06.2021.

Želimir Periš dobitnik je 14. književne nagrade tportala za roman 'Mladenka kostonoga'

Želimir Periš dobitnik je 14. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman. 'Mladenka kostonoga', u izdanju OceanMora donijela mu je ovo vrijedno priznanje, koje uključuje i novčanu nagradu u vrijednosti od 50 tisuća kuna te statuu tipkovnice za roman koji je tportalov žiri ocjenio 'jedinstvenim književnim djelom koje obiluje humorom i ironijom'.
Vijest • 26.05.2021.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u mjesecu travnju

Iz mjeseca u mjesec donosimo pregled knjižarske prodaje prema podacima dobivenim iz 35 samostalnih knjižara ili onih u sklopu knjižarskih lanaca, a rezultate prezentiramo u vidu 12, općenitih i tematskih top listi najprodavanijih knjiga. Najnoviji rezultati pokazuju da je proljeće donijelo pregršt novih značajnijih uspješnica koje će sasvim sigurno i u idućim mjesecima bilježiti značajniju prodaju.