Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.03.2022.

BestBook & Fraktura knjiga mjeseca: 'U kasno ljeto' Magdalene Blažević
Održava se
04.03.2022. u 20h

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca prema izboru BestBooka, knjiga mjeseca ožujka je roman "U kasno ljeto" Magdalene Blažević (Fraktura, 2022.).
 
U petak 4. ožujka u 20 sati roman će predstaviti autorica Magdalena Blažević i pjesnikinja Monika Herceg, a razgovor će moderirati urednik Seid Serdarević

Tribina će se održati u Knjižari Fraktura uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 50, stoga se što prije prijavite na promocije@fraktura.hr. Razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube-kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

O romanu:

Kada vihor rata zahvati pitoreskno bosansko selo, on će pomesti i raznijeti cijeli svijet djetinjstva dviju djevojčica Ivane i Dunje i njihovih obitelji. Od bezbrižnih igara, nevinih djevojačkih snova i velikih maštanja neće ostati ništa, jer smrt će u napadu neprijateljske vojne jedinice jednu od njih, Ivanu, ostaviti u dobi mladosti, u vremenu kada je imala samo četrnaest godina. 

"U kasno ljeto" moćan je roman u kojem Magdalena Blažević o jakim emocijama, o stanjima koja zauvijek obilježavaju čovjeka piše iz perspektive ubijene djevojčice stvarajući univerzalnu priču koja nadilazi Žepče i okolna sela, rijeku Bosnu i vrijeme u kojem je roman smješten te postaje univerzalna himna protiv ratovanja i ubojstava. 

Razgovor s autoricom potražite na ovom linku!

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, ili potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva, ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata), ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

– PODCAST: Magdalena Blažević – U kasno ljeto –

Moderna vremena · Magdalena Blažević – U kasno ljeto
Magdalena Blažević

U kasno ljeto

  • Fraktura 01/2022.
  • 176 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584331
  • Cijena 149.00 kn

'U kasno ljeto' moćan je roman u kojem Magdalena Blažević o jakim emocijama, o stanjima koja zauvijek obilježavaju čovjeka piše iz perspektive stradale djevojčice stvarajući univerzalnu priču koja nadilazi Žepče i okolna sela, rijeku Bosnu i vrijeme u kojem je roman smješten te postaje univerzalna himna protiv ratovanja i ubojstava. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –