Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Magdalena Blažević ×

PODCAST • 06.04.2024.

PODCAST: Magdalena Blažević – Sezona berbe

Poslušajte ulomak iz novog romana Magdalene Blažević, 'Sezona berbe'. Roman je to o izvanvremenskoj ljubavi, prepun fine erotike i ljubavnih scena iza kojih se krije priča o propadanju gradova, poetici napuštenih prostora i nemogućnosti prevladavanja traume.
Najava • 05.10.2023.

Razotkrivanje: Magdalena Blažević – 'Sezona berbe'

Predstavljanje nove knjige Magdalene Blažević 'Sezona berbe' održat će se u četvrtak 5. listopada u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O knjizi će govoriti Magdalena Blažević i Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.
Vijest • 15.06.2023.

Magdalena Blažević dobitnica književne nagrade tportala za roman 'U kasno ljeto'

Večeras je na svečanoj dodjeli u zagrebačkom Velvet caffeu nagrađena spisateljica Magdalena Blažević za roman 'U kasno ljeto'. Autorici je uručen ček na 10.000 eura te specijalno dizajnirana skulptura, koju je i ove godine kreirao domaći dizajner i umjetnik Silvio Vujičić, a kao posebni bonus roman će u formatu zvučne knjige biti dostupan na platformi Book&Zvook.
Vijest • 09.06.2023.

U četvrtak saznajemo tko će biti pobjednica/k tportalova izbora za najbolji hrvatski roman

Podsjetimo... za književnu nagradu tportala, koja se dodjeljuje 16. put, bila su prijavljena 44 naslova. U konkurenciju su ušli hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, žiri je izbor najprije suzio na 11 polufinalnih naslova, a onda odabrao pet romana koji ostaju u utrci za titulu najboljeg izdanog u prošloj godini i nagradu od 10 tisuća eura.
Vijest • 13.04.2023.

Uzmi šest: Šest balkanskih autorica u engleskom prijevodu

Prozni tekstovi Magdalene Blažević (Bosna i Hercegovina), Tatjane Gromače (Hrvatska), Vesne Perić (Srbija), Natali Spasove (Sjeverna Makedonija), Ane Svetel (Slovenija) i Sonje Živaljević (Crna Gora) objavljeni su u Velikoj Britaniji u novoj ženskoj proznoj zbirci 'Take Six: Six Balkan Women Writers', u prijevodu Willa Firtha i izdanju naklade Dedalus Books.
Najava • 15.09.2022.

Svi jezici regije na drugom međunarodnom festivalu Šibenske književne ure – ŠKURE

Drugo izdanje međunarodnog festivala suvremene književnosti Šibenske književne ure – ŠKURE održat će se od 15. do 17. rujna na nekoliko različitih lokacija u Šibeniku. Ove godine festival ugošćuje niz značajnih, nagrađivanih autorica i autora, Damira Karakaša, Miljenka Jergovića, Moniku Herceg, Milenu Marković, Almina Kaplana, Marka Vešovića i brojne druge.
Najava • 04.03.2022.

BestBook & Fraktura knjiga mjeseca: 'U kasno ljeto' Magdalene Blažević

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca prema izboru BestBooka, knjiga mjeseca ožujka je roman 'U kasno ljeto' Magdalene Blažević. U petak 4. ožujka roman će predstaviti autorica Magdalena Blažević i pjesnikinja Monika Herceg, a razgovor će moderirati urednik Seid Serdarević.