Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 06.04.2024.

PODCAST: Magdalena Blažević – Sezona berbe

Magdalena Blažević (ilustracija: IP/MV)

Poslušajte ulomak iz novog romana Magdalene Blažević, Sezona berbe (Fraktura, 2023).

Roman prati priču fotografkinje Une koja, ne bi li se udaljila od nepodnošljive svakodnevnice, odlazi u u roditeljsku kuću, u davno napušteno selo. Okom svoga analognog fotoaparata, naslijeđenog od majke Ide, bilježi svoje unutarnje osjećaje. O povratku, neizrecivoj čežnji, lutanjima selom i obližnjim gradićem govori svom ljubavniku, a fotografirajući ostatke zlih vremena nagovještava nekoliko desetljeća staru ljubavnu priču svoje majke, koja se, iako udana, zaljubila u jednog drugog majstora, te je kao i Una danas bila spremna započeti novi život.

– POSLUŠAJMO: Magdalena Blažević – Sezona berbe –

Moderna vremena · PODCAST: Magdalena Blažević – Sezona berbe

Snimila: Magdalena Blažević
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Magdalena Blažević (1982.) rođena je i odrasla u Žepču. Diplomirala je hrvatski i engleski jezik i književnost. Kratke priče su joj objavljene u književnim časopisima i na književnim portalima: Balkanski književni glasnik, Riječi, Život, Ajfelov most, Strane, Astronaut itd. Objavila je knjigu priča "Svetkovina" 2020. te roman "U kasno ljeto" 2022., za koji je dobila i književnu nagradu tportal 2023. Knjige su joj objavljene u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, a prevode se na katalonski i francuski. Dobitnica je nekoliko nagrada za najbolju priču. Živi i radi u Mostaru.

Magdalena Blažević

Sezona berbe

  • Fraktura 09/2023.
  • 152 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533586144

'Sezona berbe' Magdalene Blažević snovit je roman o izvanvremenskoj ljubavi, prepun fine erotike i neponovljivih ljubavnih scena iza kojih se krije priča o propadanju gradova, poetici napuštenih prostora i nemogućnosti prevladavanja traume. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –